Recerca i Ensenyament, principals sectors professionals per a exercir la Filosofia

  • Fundació General UV
  • 10 de gener de 2023
 

D’acord amb l’últim Estudi d’Inserció Laboral de Graus de la Universitat de València, realitzat per UVocupació, les principals eixides professionals per a les persones titulades en Filosofia es troben en els àmbits de la recerca i de l’ensenyament, sectors en els quals treballa més del 30% dels qui van acabar el grau en 2019.

Aquest és el cas de Rubén Alepuz, graduat en Filosofia per la Universitat de València, qui relata la seua experiència en el següent capítol de ‘Treballem. De la Universitat al món laboral’: “Jo vaig optar pel perfil investigador, així que em vaig preparar estudiant el Màster en Ètica i Democràcia que em va facilitar, a continuació, realitzar el programa de Doctorat corresponent. A més, gràcies a una beca ministerial, vaig poder fer els estudis superiors i, al mateix temps, treballar en la Universitat com a personal investigador en formació”.

Si bé únicament el 60,7% dels graduats pensa a dedicar-se a exercir la titulació (un percentatge que se situa per davall de la mitjana de la UV, que està en el 86,1%), Rubén té molt clar que el futur dels filòsofs i les filòsofes només és incert en un únic sentit: “Depén de com fem el nostre treball, la Filosofia desenvoluparà en la societat un paper més o menys important”.

En aquest sentit, defensa les eines que proporciona per a “reconéixer la veritat allà on es troba, fins i tot en els llocs més insospitats, a través de l’estudi del pensament”; per a això, recomana sempre “calma i tranquil·litat” a l’hora d’acostar-se a un text filosòfic per primera vegada, així com durant la seua anàlisi detallada.

Més informació: