La Reial Acadèmia de Medicina lliura la seua Medalla a la Facultat de Medicina i Odontologia

  • Gabinet de Premsa
  • 6 d’octubre de 2017
 
Carmen Leal, Federico Pallardó, Antonio Llombart, Gustavo Zaragoza, Francisco Morales.
Carmen Leal, Federico Pallardó, Antonio Llombart, Gustavo Zaragoza, Francisco Morales.

La Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana (RAMCV) ha lliurat la seua Medalla d'Honor a la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València. L'acte s'ha celebrat aquest dijous a l'Aula Magna d’aquesta última institució.

Aquest guardó és un reconeixement de la RAMCV a la Facultat per l'estreta relació que mantenen ambdues entitats. Molts professors de la facultat han sigut al seu torn acadèmics i una sèrie de degans també han sigut presidents de la RAMCV. A més, la Facultat alberga les instal·lacions de la RAMCV des de l'any 1956.

La facultat és la sisena institució que rep aquesta Medalla d'Honor en els quasi 200 anys d'existència de la RAMCV (els seus primers reglaments són de 1831). Amb anterioritat, havien obtingut aquest reconeixement la Universitat de València, la Universitat d'Alacant, l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, l'Ajuntament de València i l'Institut Mèdic Valencià (IMV).

En l'acte han intervingut el president de la RAMCV, Antonio Llombart; la secretària d'aquesta entitat, Carmen Leal; i el president de l’IMV, Francisco J. Morales. La medalla ha sigut arreplegada per Federico Pallardó, degà de la facultat.

Llombart, Morales i Leal han sigut també degans de la Facultat. Carmen Leal va ser, a més, la primera catedràtica de Psiquiatria d'Espanya.