Les relacions entre feminisme i maternitat, a debat en la Universitat

  • 22 de febrer de 2017
 
Imagen de la noticia

És la maternitat una experiència de plaer o un parany generador de bretxes de gènere? Defensa el feminisme una maternitat empoderada? Quins models de cures i corresponsabilitat existeixen a Europa per a afrontar l'atenció de la descendència evitant els seus efectes negatius en l'àmbit laboral? Alguns d’aquests interrogants es contestaran en el debat ‘Reflexions feministes sobre la maternitat’, aquest dijous, 23 de febrer, a les 18:30 hores en La Nau Centre Cultural de la Universitat de València.

El debat s’integra en el cicle ‘La Nau de la Igualtat’ que es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d'avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d'igualtat.

El debat, que tindrà lloc al Paranimf, comptarà amb la participació d’Ana Marrades, professora de Dret de la UV i autora del llibre ‘Luces y sombras del derecho a la maternidad’, Patricia Merino Murga, antropòloga i autora del llibre ‘Maternidad, Igualdad, Fraternidad’, María Lozano Estivalis, periodista i professora del departament d’Educació de l’UJI. Autora també de ‘Mujeres autónomas, madres automáticas’ i ‘La maternidad en escena: mujeres, reproducción y representación cultural’. Finalment, intervindrà Sara Jort, psicòloga. Llicenciada en Psicologia por la UV i Psicoterapeuta Gestalt. El debat està moderat per Berta Chulvi, periodista i doctora en psicologia social de la UV.

El debat respondrà a algunes de les preguntes següents: Existeix una maternitat feminista? deurien les dones de cobrar per gestar, parir i criar? Què pensen les feministes del part natural, la lactància materna o la criança amb apego? ofensiva naturalista? empoderament de les dones? És per això que la taula rodona està composada per quatre dones feministes amb diverses opinions i posicionaments respecte al tema per enriquir el debat i propiciar reflexions al respecte.