La revista Mètode convoca un concurs per a artistes sobre «bellesa i natura»

  • Mètode
  • 23 de febrer de 2022
 
La revista Mètode convoca un concurs per a artistes sobre «bellesa i natura»

Les obres guanyadores il·lustraran el número 115 de la publicació

A la revista Mètodel’art ha tingut sempre un paper essencial. De fet, es constituteix com un element més que aporta contingut i reflexió als articles que acompanya. La revista tracta de conjugar així les dues cultures, la científica i la humanística, per trencar la rígida separació que en moltes ocasions ens impedeix comprendre amb tots els seus matisos els temes abordats. Al llarg dels seus números, la revista ha col·laborat amb multitud d’artistes que han il·lustrat les portades, els articles, els dossiers i els monogràfics. Aquestes obres donen a la revista un valor afegit i ens permeten apropar-nos a la ciència des d’un punt de vista transversal.

Mètode també és una revista oberta, que aposta per la participació. Per això obre una convocatòria per a artistes de cara  al número 115, que està en preparació, i que està dedicat a les relacions entre la bellesa i la natura. En un món en el qual sembla més útil passar desapercebut, molts éssers vius exhibeixen la seua bellesa sense complexos. Estem envoltats d’una bellesa diversa i colpidora que la ciència que intenta estudiar i comprendre des de fa anys. Qüestions com les causes evolutives de la bellesa, els patrons comuns com la simetria o el plaer d’observar un objecte suggeridor plantegen dubtes que la ciència intenta respondre. Es tracta, a més, d’un camp en què l’art té un espai prometedor per a reflexionar i fer aportacions indubtablement interessants.

Animeu-vos a participar i a enviar-nos les vostres obres!

Bases del concurs

1. Participants

Podran participar-hi tots els artistes plàstics, majors d’edat, que ho desitgen.

2. Tema 

El tema proposat és la relació entre la bellesa i la natura.

3. Materials i tècnica 

Els materials i la tècnica seran lliures. Les obres han de tenir en compte les dimensions de la revista i, per tant, respectaran la proporció d’aquesta. La mida serà de 21 cm d’ample x 28 cm d’alt.

4. Presentació 

Les obres s’enviaran en format digital (amb una resolució de 300 dpi) per correu electrònic a l’adreça metode@metode.cat fins al 15 de juliol de 2022.

S’admetran fins a 3 obres per artista. Les obres han d’anar identificades amb un breu títol i el nom de l’artista. En el mateix correu, l’artista haurà de facilitar el seu nom complet, correu electrònic i telèfon de contacte, a més d’un breu currículum (màxim 120 paraules).

5. Selecció

El jurat estarà compost per membres de l’equip editorial i assessor de la revista Mètode, que farà públic el seu veredicte en setembre de 2022.

6. Premis 

Obra guanyadora

Il·lustrarà la portada del número sobre bellesa i natura de la revista Mètode, previst per a desembre de 2022, i rebrà una compensació de 500€.

Accèssits 

Es concediran, a més, fins a cinc accèssits a altres obres, que seran seleccionades per a il·lustrar l’interior del monogràfic. L’artista de cadascuna d’aquestes obres rebrà una compensació de 150€.

7. Condicions 

Les obres enviades han de ser originals dels participants no publicades abans en altres mitjans digitals o impresos.

Les dades facilitades seran utilitzades únicament a efectes de gestió del concurs.

La participació en el concurs suposa l’acceptació expressa i integra de les presents bases, així com l’acceptació de l’ús de les obres guanyadores en la revista Mètode en les condicions assenyalades.

8.Dubtes 

Per a qualsevol dubte o consulta sobre aquest projecte, podeu posar-vos en contacte amb la redacció de la revista a través del correu electrònic metode@metode.cat.