Rosana López acosta el Goalball a les Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

  • Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat
  • 19 d’octubre de 2017
 
Un moment del taller de goalball.
Un moment del taller de goalball.

Rosana López, jugadora de la selecció de Goalball de la Universitat de València i esportista del programa d’esport adaptat de la Càtedra Divina Pastora, va ser l’encarregada d’impartir la passada setmana un taller de Goalball dirigit a l’alumnat de quart del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, dins del programa de la Càtedra Divina Pastora als centres.

“Són esports que tenen poca visibilitat en general en la societat. Crec que la Universitat està fent molt bon treball amb aquests temes”, va assenyalar Rosana López, qui va afegir l’interés mostrat pels alumnes cap a aquesta modalitat esportiva.

El Goalball és un esport inclusiu que des del curs 2017/18 forma part del programa oficial del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) de la Comunitat Valenciana.

El Goalball és l’únic esport paralímpic creat específicament per a persones cegues i deficients visuals, en el qual participen dos equips de tres jugadors cadascun. Per als jugadors, el sentit auditiu és la seua via per a aconseguir detectar la trajectòria de la pilota en joc (amb cascavells en el seu interior), a més de comptar amb una gran capacitat espacial per a saber com executar cada moviment en pista. L’objectiu és interceptar o llançar la pilota amb la mà amb l’objectiu de ficar gol en la porteria contrària.

Les persones interessades en aquesta modalitat esportiva en la Universitat, poden acostar-se, els dimecres de 18 a 19:30 hores, al frontó del Pavelló Poliesportiu o dirigir les seues consultes a través del correu electrònic catedradivinapastora@uv.es

Més informació: