Un seminari analitza les possibilitats de l’art i de l’educació en la lluita contra les injustícies

  • 4 d’octubre de 2017
 
Façana de la la seu del Màster de Professorat d’Educació Secundària
Façana de la la seu del Màster de Professorat d’Educació Secundària

Els pròxims dies 25, 26 i 27 d’octubre tindrà lloc a la seu del Màster de Professorat d’Educació Secundària (c/Alcalde Reig 8) el seminari 'Art i Educació contra les Injustícies', en el qual es pretén conscienciar la comunitat universitària, professorat en actiu, futurs docents en formació i estudiants, professionals i cooperants interessats en la formació contínua sobre les possibilitats que l’art i l’educació ofereixen en la lluita contra les injustícies socials, econòmiques i culturals.

El seminari, que està dirigit per Amparo Alonso Sanz, professora d’Educació Artística de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, té com a primer objectiu transmetre continguts relatius a la importància dels processos artístics com a forma de lluita en la docència. Així mateix, el seminari impulsarà tècniques de foment del pensament crític i la reflexió en els individus. I també transferirà l’aplicabilitat de l’art als espais educatius com a base per a la detecció d’injustícies, la visibilización de conflictes als centres i la proposta d’alternatives ètiques, a més de suggerir accions per a l'empreniment de noves solucions educatives i artístiques, tot impulsant la creació d’activitats, dinàmiques i materials didàctics.

Segons explica la professora Alonso Sanz, el seminari valorarà la implicació de l’art i l’educació en problemàtiques com ara la discriminació per raó de gènere; l’assetjament homofòbic i el rebuig a la diversitat sexual; la desvaloració dels recursos locals; la desatenció a col·lectius minoritaris i les desafeccions. A més, es pretén treballar cooperativament i interculturalment en la cerca de noves solucions als problemes educatius, des de la seua pròpia cultura i idiosincràsia. I, finalment, capacitar el professorat per a la innovació educativa enfocada al canvi social, econòmic i cultural.

Més informació: