Un seminari analitza les possibilitats de l’art i de l’educació en la lluita contra les injustícies

Els pròxims dies 25, 26 i 27 d’octubre tindrà lloc a la seu del Màster de Professorat d’Educació Secundària (c/Alcalde Reig 8) el seminari 'Art i Educació contra les Injustícies', en el qual es pretén conscienciar la comunitat universitària, professorat en actiu, futurs docents en formació i estudiants, professionals i cooperants interessats en la formació contínua sobre les possibilitats que l’art i l’educació ofereixen en la lluita contra les injustícies socials, econòmiques i culturals.

4 de d’octubre de 2017

Façana de la la seu del Màster de Professorat d’Educació Secundària
Façana de la la seu del Màster de Professorat d’Educació Secundària

El seminari, que està dirigit per Amparo Alonso Sanz, professora d’Educació Artística de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, té com a primer objectiu transmetre continguts relatius a la importància dels processos artístics com a forma de lluita en la docència.Així mateix, el seminari impulsarà tècniques de foment del pensament crític i la reflexió en els individus. I tambétransferiràl’aplicabilitat de l’art als espais educatius com a base per ala detecció d’injustícies, la visibilización de conflictes als centres i la proposta d’alternatives ètiques, a més de suggerir accions per a l'empreniment de noves solucions educatives i artístiques, tot impulsant la creació d’activitats, dinàmiques i materials didàctics.

Segons explica la professora Alonso Sanz, el seminari valorarà la implicació de l’art i l’educació en problemàtiques com ara la discriminació per raó de gènere; l’assetjament homofòbic i el rebuig a la diversitat sexual; la desvaloració dels recursos locals; la desatenció a col·lectius minoritaris i les desafeccions. A més, es pretén treballar cooperativament i interculturalment en la cerca de noves solucions als problemes educatius, des de la seua pròpia cultura i idiosincràsia. I, finalment, capacitar el professorat per a la innovació educativa enfocada al canvi social, econòmic i cultural.