Seminari sobre desenvolupament sostenible i justícia climàtica, a la Facultat de Dret

  • Gabinet de Premsa
  • 16 de desembre de 2022
 
Cartell

La Facultat de Dret de la Universitat acull el dilluns 19 de desembre el Seminari Internacional ‘Del Desenvolupament Sostenible a la Justícia Climàtica’. L’encontre reunirà especialistes en de diferents àrees del coneixement per a reflexionar sobre un dels aspectes que marcarà el debat polític, jurídic, científic i econòmic dels pròxims anys. Les sessions tindran lloc en el Saló d’Actes del Departament de Filosofia del Dret i Política.

El seminari vol convertir-se en un fòrum de reflexió iusfilosòfica sobre els importants reptes als quals s’enfronta la societat actual en matèria de justícia climàtica i drets humans, en un moment d’imperiosa urgència climàtica. Així, l’encontre, organitzat pel Departament de Filosofia del Dret i Política i el Grup d’Investigació DERGLO (Drets humans i globalització), es realitza coincidint amb la commemoració del 30 aniversari de la Cimera de Rio de Janeiro en 1992 que va marcar una fita en matèria mediambiental.

El seminari, dirigit per la professora Lucia Aparicio, comptarà amb les ponències de destacades personalitats acadèmiques, tant nacionals com internacionals, amb l’objectiu de proporcionar una perspectiva interdisciplinària que abaste l’àmbit científic, el jurídic, el sociològic i el polític, entre altres. Ponents que destaquen pel seu compromís d’aportar noves reflexions, alternatives i solucions a la noció de Justícia Climàtica que en els pròxims anys marcarà el debat polític, jurídic, científic i econòmic en matèria ambiental.

 

Imatges: