La setena Universitat d’Hivern d’Ontinyent analitza experiències innovadores d’èxit

La Universitat de València presentà un any més aquest certamen, gratuït i obert a tot el públic d'Ontinyent i la comarca de la Vall d'Albaida. La Universitat d'Hivern d'Ontinyent (UHO) va obrir les seues portes el passat dimarts 21 i continuà fins al 28 de novembre. Van ser 5 sessions amb conferències, taules redones i activitats impartides per professors de la Universitat de València i altres especialistes.

28 de de novembre de 2017

Inauguració de la Universitat d’Hivern d’Ontinyent el 2016.
Inauguració de la Universitat d’Hivern d’Ontinyent el 2016.

La iniciativa universitària se celebràdel 21 al 28 de novembre amb la innovació com a protagonista. Aquesta setena edició de la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO)va nàixera iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent, la Fundació Campus Ontinyent i la Diputació de València. Les jornades, un punt de trobada de docents, professionals, estudiantati ciutadania, van incloure una sèrie de mòduls formatius gratuïts que giren al voltant de la innovació en diversos àmbits com ara l’educació, l’empresa, l’esport o la gastronomia.

L’acte d’inauguració va ser el passat dimecres22, a les 11hores, al’Aula Magna del Campus d’Ontinyent. Va comptaramb les intervencions de l’alcalde d’Ontinyent i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; Antonio Carbonell, president de Caixa Ontinyent; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla. La conferència inaugural va sera càrrec del professor Isidre March (Departament de Direcció d’Empreses Juan José Renau Piqueras, UV), qui va abordarla innovació i el creixement de les empreses valencianes.

A banda de conferències, enla UHO també hi haguélloc per a taules redones, debats i altres activitats, entre les quals es troba la inauguració de l’exposició Estèvia: la panacea dolça,que s’avançà un dia a la inauguració oficiali es podia visitar des del dimarts21. També hi havia programada una visita al Celler del Rourede Moixent i el lliurament dels Premis de la Càtedra InnovatiOnt (Càtedra Universitària Ajuntament d’Ontinyent Caixa Ontinyent-ESET per a la innovació i configuració de territoris intel·ligents).

El coordinador de la Universitat d’Hivern d’Ontinyent, José Cantó, va explicarque la UHO és una iniciativa on es demostra que les sinèrgies entre diverses institucions públiques i privades poden revertir en la formació de la ciutadania. “Mitjançant lesactivitats repartides en els diferents seminaris, els estudiants del Campus d’Ontinyent, d’Unisocietat i qualsevol ciutadà de la Vall d’Albaida pot apropar-se al món del coneixement de la mà de la Universitat de València i saber sobreexperiències d’innovació i d’èxit”, vadestacarel coordinador.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, va remarcarla importància de la temàtica que analitzà la UHO, ja quela innovació és “necessària tant per a les empreses, en ser un factor de supervivència empresarial, com per al conjunt de la societat, en ser també un factor determinant en la consecució d’un major nivell de desenvolupament econòmic i social”. Hermosilla va afegirque Ontinyent i la seua comarca s’han convertit en “un exemple a seguir, una ciutat universitària conscient de la necessitat de potenciar el seu desenvolupament socioeconòmic a través de la formació dels seus ciutadans i ciutadanes”.

En definitiva, la UHO constitueix un pas més en la col·laboració entre la Universitat de València, l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació Campus Ontinyent, una relació que va nàixer el 1998 quan es creà l’extensió universitària d’Ontinyent i començà a impartir-s’hila Diplomatura de Ciències Empresarials. Un treball conjunt que, amb el suport d’altres entitats com ara Caixa Ontinyent, ha consolidat una Universitat d’Hivern aOntinyent que per setéany consecutiu s’erigeix com una activitat multidisciplinària i complementària als graus formatius que s’ofereixen ala ciutat, que tracta de projectar el potencial de la comunitat investigadora sobre el seu espai geogràfic més pròxim i transferir formació, recerca i coneixements més enllà de les aules universitàries.

Altres Notícies