Tamara Icardo torna a la Universitat de València en el World Pàdel Tour

L'estrela valenciana del pàdel femení ha sigut subcampiona del World Padel Tour de València de 2022, al costat de la seua companya, l'argentina Delfina Brea. Al llarg del torneig Tamara ha jugat diversos partits en les instal·lacions de la UV, on solia entrenar quan estudiava en la Facultat de Magisteri.

11 de de juliol de 2022

Tamara Icardo
Tamara Icardo

Tamara Icardo no ha pogut revalidar el títol que va conquerir l'any passat, en caure en la final davant la parella número 1 en el rànquing mundial. La dupla hispà-argentina no li ho va posar fàcil a la formada per la madrilenya i la menorquina, Ale Salazar i Gemma Triay. El desplegament de colps i la defensa d’ambdues parelles van oferir una espectacular lluita per guanyar cada punt durant una trobada de 3 hores i 31 minuts que va fer vibrar al públic valencià.

Va ser una final d'infart i, encara que en aquesta ocasió la valenciana no va poder alçar-se amb el títol, va demostrar estar a un gran nivell després de la seua lesió, de la qual segons ella està recuperada al 80%. “Estic donant el 100% del meu 80% i concentrant-me en gaudir” assenyalava Tamara. La vam veure en pista amb més ganes que mai i fent gala, com sempre, d'una actitud positiva basada en l'esforç i la dedicació.

Als seus 25 anys, el palmarès de la jugadora valenciana i egressada de la Universitat de València, va més enllà dels dos títols del World Padel Tour (Santander i València), també pot presumir de ser la primera valenciana de la història a ser convocada per a la selecció espanyola i recentment ha sigut guardonada amb el premi al mèrit esportiu de l'Ajuntament de València.

"Vaig començar amb el tennis als 6 anys, el meu primer esport, i als 14 em vaig canviar al pàdel perquè en la meua família tots el juguen. Va ser el meu germà Sergio, 6 anys major que jo, i que també juga els circuits professionals, qui em va regalar unes classes, i em va enganxar per sempre" rememora la valenciana.

Tamara va estudiar en la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, on es va graduar en 2020. Recorda l'etapa d'estudiant amb afecte però tampoc oblida el gran esforç que li va suposar compaginar ambdues carreres: “entrenar diàriament 4 o 5 hores i al mateix temps afrontar treballs, exàmens, pràctiques… no va ser fàcil, als EUA es donen més facilitats als esportistes d'elit, però així i tot va valdre la pena i quan em retire del pàdel estaré encantada d'exercir com a mestra en un col·legi”.

Al llarg d'aquesta edició del World Padel Tour Tamara ha tornat a la Universitat de València, que ha sigut subseu del torneig internacional. “Quan estudiava Magisteri a la Universitat de València solia entrenar en la pista de pàdel del Campus de Tarongers, a més d'en el meu club. Per a mi és un luxe poder jugar en les instal·lacions de la UV i a la Fonteta, les victòries a casa sempre saben millor”, assenyala la valenciana.

Jugadora de revés, amb 1,78 metres d'altura, ocupa el lloc 10 en el rànquing mundial de pàdel. Però no tot han sigut èxits en la carrera esportiva de Tamara, aquesta temporada va començar amb una lesió a la seua mà dreta que la va traure de la competició. “En eixos moments és quan cal mostrar fortalesa mental, les lesions són part de la vida d'un esportista, cal tindre paciència amb la rehabilitació, guanyar confiança a poc a poc, recuperar-se i tornar amb més força. Una vegada en la pista, si sent alguna molèstia intente no pensar en això i sobretot desbloquejar els mals records de quan em vaig lesionar”, explica Tamara.

Esforç, disciplina i treball són part de la filosofia de vida de Tamara, unes qualitats que l'han dut al més alt del món del pàdel, en tàndem amb la jugadora argentina: "visc a València, m'encanta aquesta ciutat i no em plantege mudar-me, però viatge molt a Madrid per a treballar amb Delfina. És un gran esforç, però tot el treball que estem fent ens està donant bons resultats i estem gaudint moltíssim", explica.

Finalitzat el World Pàdel Tour, Tamara té molt clar què ve ara: “El meu objectiu és centrar-me en continuar treballant, a recuperar-me al 100% de la lesió, sentir-me còmoda, tornar a trobar el meu joc, recuperar sensacions i sobretot gaudir”, sentència la campiona de pàdel.

Altres Notícies