La taxa d’ocupació augmenta més de 15 punts en el Grau de Finances i Comptabilitat fins al 91,5%

  • Fundació General UV
  • 11 de gener de 2022
 

Segons determina el tercer Estudi d’Inserció de Graus de la Universitat de València, realitzat per UVocupació, la taxa d’ocupació en el Grau de Finances i Comptabilitat va experimentar un increment de 15,2 punts en dos anys, de 2017 a 2019, situant-se en el 91,5%. Altres indicadors de millora són el percentatge de contracte estable, que va passar del 34,1% al 50,6% (+16,5 punts), i el salari, amb un augment de 19 punts.

Aquestes xifres responen a un itinerari d’inserció la pedra angular del qual és la realització de pràctiques en empreses. De fet, el Grau en Finances i Comptabilitat de la Facultat d’Economia compta amb el segon percentatge més elevat, en la branca de Ciències Socials i Jurídiques, de persones titulades contractades en l’empresa on van fer les pràctiques o en alguna relacionada amb aquesta: un 35,2%.

A més, aquesta va ser la principal manera d’obtenció de la seua primera ocupació (35,5%). D’aquest total, el 75% va ser contractat a jornada completa (el valor global de la UV és del 51,1%), i el 36,2% va obtindre un contracte estable, que en comparació amb el percentatge de la Universitat, un 21,2%, suposa 15 punts més.

Andrea Pérez, graduada en Finances i Comptabilitat per la Universitat de València i consultora de l’àrea de Preus de Transferències, va realitzar pràctiques durant els seus estudis “per a saber quines eren les eixides professionals de la carrera i conéixer quina era la matèria que m’agradava realment”, assenyala; i recomana donar aquest pas a l’estudiant/a “perquè les pràctiques et permeten aplicar els coneixements pràctics i teòrics que vas adquirint al llarg de la carrera, però també, i és molt important, et permeten formar-te en soft skills (coneixements o habilitats transversals), molt valorades en el món laboral”. Tot això ens ho explica en el següent capítol de ‘Treballem. De la Universitat al món laboral’.

Sobre l’actual o última ocupació
De la mateixa anàlisi es desprenen dades molt per damunt de la mitjana universitària quant a l’actual o última ocupació. Per exemple, quasi el 90% de les egressades i els egressats contractats ho estaven a jornada completa (el 62,4% en la UV, és a dir, 27,5 punts més); i el 50,6% tenia un contracte estable (30,1% en la UV, per tant, 20,5 punts més).

D’altra banda, els sectors de contractació més habituals són Serveis a empreses; Institucions financeres, assegurances i activitat immobiliària; i Comerç. Els departaments en els quals desenvolupen la seua activitat aquests professionals solen ser Administració i Finances, Producció i Prestació de Serveis, i Vendes i Màrqueting; mentre que els llocs ocupats són comptable, tècnic/a administratiu/a, analista, assessor/a fiscal i auditor/a.

Es tracta dels llocs de treball més comuns, la qual cosa no vol dir que cada professional tinga les seues pròpies aspiracions. Andrea Pérez, que és consultora sènior en l’actualitat, reconeix que en pocs anys podria ser directora de la seua àrea i ho fa amb aquesta actitud: “Realment crec que amb molt d’esforç, molt de sacrifici i moltes hores de dedicació, una persona pot arribar a ser el que vol o aconseguir allò que està buscant”.

Més informació: