Tecnològiques, ecològiques i innovadores. Així són les idees reconegudes en els Premis MOTIVEM 2023

La Universitat de València ha atorgat els seus Premis MOTIVEM 2023. S’han premiat cinc idees, una per àrea de coneixement, que han sigut desenvolupades per grups d’estudiants universitaris coordinats per docents. Les idees premiades destaquen pel seu caràcter tecnològic, ecològic i innovador.

Una gestió eficient dels accidents laborals; una aplicació d’interpretació consecutiva per Intel·ligència artificial per a facilitar la comunicació entre el personal sanitari i pacients no hispanoparlants; la proposta d’una segona vida per als residus dels arrossars transformant-los en filtres biodegradables; un maletí que garanteix la cura i higiene de l’estoma de pacients ostomitzats fora de la llar; i un servei que ofereix programacions culturals en municipis rurals són les cinc idees premiades en MOTIVEM 2023.

10 de de juliol de 2023

Els PremisMOTIVEMde la Universitat de València, que compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, reben el suport un any més de la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank. L’entitat financera, que recolza aquests guardons des dels seus inicis, manifesta d’aquesta manera la seua decidida aposta per continuar treballant en favor de l’ocupabilitat i l’emprenedoria dels joves universitaris.

Creix la participació enMOTIVEM2023

En aquesta edició s’han presentat un total de 161 idees de negoci, en les quals han participat 682 estudiants i 139 docents de la Universitat de València. Creix, un any més, la participació enMOTIVEM, tant en nombre d’idees presentades, amb un 16 per cent més que l’any anterior, com en estudiants, amb un 20 més que en 2022, i en professorat, amb un 2% més de participació. Així mateix, un any més, els PremisMOTIVEMaconsegueixen tindre participació de tots les facultats i centres de la Universitat de València.

Les cinc idees premiades

La ideaHELPIU, consistent en una gestió eficient dels accidents laborals que millora les intervencions sanitàries i agilitza els tràmits administratius és la idea premiada en la branca d’Arquitectura i Enginyeria. Ha sigut desenvolupada pels estudiants Lucía Conejero, Pedro Domingo,YassinElBouzaydyi Sandra Paniagua, coordinats pel professor Virgili Pérez, amb la col·laboració del professorat Daniel García i Ana María Vera.

MEDCOM, una aplicació d’interpretació consecutiva per Intel·ligència Artificial per a facilitar la comunicació entre el personal sanitari i pacients no hispanoparlants, és la idea premiada en la modalitat Arts i Humanitats. Aquesta idea ha sigut coordinada pel professor Francisco Ivorra, amb la col·laboració del professor SergioMaruendai l’alumnat Natalia Ordóñez, Enrique Pérez i Martina Villar.

La modalitat de Ciències ha reconegut a la ideaNUTRIMAT, una idea que ofereix una segona vida per als residus dels arrossars transformant-los en filtres biodegradables per a protegir l’Albufera de contaminants. Els responsables d’aquesta idea són els estudiants ManelFeltrer, LaraLis, Roser Payà, Pau Peiró i Luís AlbertoToca, coordinats pel professor Héctor Martínez Pérez-Cejuela.

En l’àmbit de la Salut els premisMOTIVEM2023 han reconegut a la ideaCOLOSTOMYKIT, un maletí que garanteix la cura i higiene de l’estoma de pacients ostomitzats fora de la llar. Al capdavant d’aquesta idea han estat els estudiants Álvaro Vladimiro Alarcón, María Alfonso, Eduardo Javaloyes, Paula Llopis i Paula Vidal, coordinats per la professora María Vanessa Ibáñez, amb la col·laboració del professor Gabriel Vidal.

Finalment, en la modalitat Ciències Socials i Jurídiques el premiMOTIVEM2023 ha recaigut enLOCARTS, un servei que ofereix programacions culturals en municipis rurals recollits en l’Agenda Valenciana Antidespoblament. El professor Guillem Escorihuela ha coordinat aquesta idea, que han desenvolupat els estudiants Sergio Belles, Pau Díaz, Francisco González i Virginia Sogorb.

A l’acte de lliurament, que ha sigut conduït pel director gerent d’ADEIT, Juan ManuelPenín, han assistit, entre altres, el president del Consell Social i d’ADEIT, Vicent Soler; la vicerectora d’Innovació i Transferència, Rosa MªDonat; el director del Centre d’Institucions de CaixaBank de la Comunitat Valenciana, Jaime Casas, i el president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual de Miguel.

«L’èxit deMOTIVEMes deu a l’impuls del professorat combinat amb la il·lusió de l’estudiantat, que és el cor del programa», ha afirmat la directora del programa i vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València, Rosa MªDonat.

Per part seua, el president del Consell Social i deADEIT, Vicent Soler, ha felicitat a tots els estudiants participants i ha subratllat la importància d’apostar per l’emprenedoria. «S’ha creat una nova cultura de la formació; la cultura de l’emprenedor, d’aventurar-se a arriscar», ha assenyalat, al mateix temps que ha apuntat la labor que la FundacióADEITde la Universitat de València duu a terme en aquest àmbit.

Altres Notícies