Turisme, física o empatia, entre les temàtiques de les conferències d’Unisocietat de desembre

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 15 de desembre de 2017
 
El director del Campus d’Ontinyent, José Cantó, presenta al conferenciant Juli Peretó a Ontinyent. 29/10/2017
El director del Campus d’Ontinyent, José Cantó, presenta el conferenciant Juli Peretó a Ontinyent. 29/10/2017

Aquest programa de conferències persegueix complementar el curs acadèmic d’Unisocietat, a més és gratuït i obert a la resta de la ciutadania de les localitats i el seu entorn territorial. Aquest desembre, Benetússer, Cullera, Massamagrell, l’Eliana, Ontinyent, Paterna, Requena, Alzira i Bétera acolliran ponències d’aquest cicle formatiu organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

La primera conferència tingué lloc dimarts 12 de desembre, a la Casa de la Cultura d’Alzira (Ribera Alta), on el professor del Departament de Psicobiologia Luis Moya va impartir la ponència Lempatia: entendre-la per a entendre els altres.

El dimecres 13 de desembre el cicle de conferències arribà a Benetússer (Horta Sud), l’Eliana i Bétera (Camp de Túria). Física en pantalons vaquers va ser el títol de la xarrada que oferí Roberto Pedrós (Física de la Terra i Termodinàmica) a l’Ajuntament de Benetússer. El Centre de Formació de Persones Adultes de l’Eliana va ser l’escenari de la ponència Aprenent a comptar amb els indoeuropeus, que impartí Carles Padilla (Filologia Clàssica). Finalment, la justícia i els tribunals populars va ser la temàtica que abordà la professora Virginia Pardo (Dret Administratiu i Dret Processal) al Castell de Bétera.

El dijous 14 de desembre va ser el torn de les conferències d’Ontinyent (Vall d’Albaida), Paterna i Massamagrell (Horta Nord). El Centre Cultural de Caixa Ontinyent va rebre al professor Enrique Lanuza (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia), que impartí la ponència Sexe, drogues i neurones. Al Centre Social de Campament de Paterna va tindre lloc la conferència Selecció sexual: amor o interés en lelecció de parella?, oferida per Emilio Barba (Microbiologia i Ecologia). I al Centre Cultural de Massamagrell els i les assistents van poder conéixer les claus sobre el màrqueting sensorial de la mà de la professora Walesska Schlesinger (Comercialització i Investigació de Mercats).

Cullera (Ribera Baixa) escoltarà el dimarts 19 de desembre, a l’Auditori del Mercat, la conferència El turisme: elements per a delectar el turista en una destinació de sol i platja, a càrrec de la catedràtica Amparo Cervera (Comercialització i Investigació de Mercats).

L’última conferència del mes de desembre se celebrarà a Requena (Plana de Requena-Utiel), el 21 de desembre, a l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves. Sota el títol El meu nom és gladiador. El món de la gladiatura en el cinema, el professor Antonio C. Ledo (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga) compartirà les seues reflexions sobre història i cinema amb l’auditori.

El cicle de conferències d’Unisocietat, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb els ajuntaments d’Alzira, Benetússer, Cullera, l’Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Bétera, i el recolzament financer de Caixa Popular (en nou seus), de Caixa Ontinyent (a la Vall d’Albaida) i Santander (a Gandia). La seua finalitat és complementar els cursos acadèmics del programa Unisocietat, que aglutinen més de mil cinc-cents estudiants matriculats durant el curs 2017-2018.