Una empresa del Parc Científic guanya el 2n premi del concurs 5U CV STARTUP

  • Fundació Parc Científic
  • 6 d’octubre de 2017
 
L'equip de Bemygene posa al Parc Científic
L'equip de Bemygene

L'empresa Bemygene Health Company ha sigut reconeguda amb el segon premi del concurs 5U CV STARTUP, que cerca les idees més innovadores i viables comercialment d'emprenedors formats per les cinc universitats públiques valencianes. Aquesta companyia, establida des de 2015 en el Parc Científic, es dedica a la venda en el mercat espanyol dels avanços internacionals en l'àmbit del diagnòstic molecular i genètic.

El reconeixement en aquesta categoria suposa a Bemygene el lliurament, per part de la Consellería d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de 5.000 euros. “Som una startup sorgida de professionals formats en la Universitat de València i estem en un moment de creixement i expansió, per la qual cosa aquest premi pot ser una ajuda per a arribar a complir la missió de l'empresa”, explica la seua CEO, Teresa Valdés, qui va veure en la convocatòria “l'oportunitat de poder donar-nos a conèixer”.

L'equip promotor està format per "experts en genètica i biologia molecular amb àmplia experiència en recerca com en l'àmbit d'empresa. En aquest sentit, el nostre objectiu és posicionar-nos com a empresa de referència i crear una marca de qualitat i confiança en l'àmbit del diagnòstic molecular”, contínua Valdés.

Arribar al ciutadà

En aquests moments, Bemygene està en contacte diari amb hospitals i clíniques de tot el territori nacional al mateix temps que col·laboren amb instituts de recerca que confien en nosaltres”. “Aquests contactes”, explica Erika Manukyan, responsable de Desenvolupament de Negoci de l'empresa, ens permeten conèixer de primera mà les necessitats del mercat i establir estratègies comercials que ens fan arribar fins al consumidor final”.

Per a l'equip, “la genètica és una disciplina que està cada dia més present en la nostra societat; d'ací sorgeix la importància de la creació d'empreses que puguen introduir correctament aquests avanços i aproximar-los a la població perquè els beneficis es puguen reflectir en ells”.

Les altres dues empreses reconegudes en la categoria superior del concurs estan vinculades a la Universitat Politècnica de València. Són Airhopping, que es va fer amb el primer premi, i Homyspace Business Housing, guanyadora del tercer. 

Categoria Junior

Així mateix, el certamen compta amb una categoria ‘junior’ en la qual poden concursar qualsevol emprenedor o emprenedors amb un projecte emergent que encara no estiga constituït com a empresa. Dels cinc premis de 750 euros que s'han lliurat en aquesta modalitat, dues provenen de la Universitat de València.

Un és CREEM, que un projecte d'educació digital emocional consistent en el desenvolupament d'una aplicació de diagnòstic i seguiment emocional per a xiquets i xiquetes que es troben hospitalitzats durant un llarg període de temps. I l'altre és My Feeting Room, un servei que millora radicalment l'experiència en la venda de sabates online ja que, mitjançant un model virtual en 3D, permet als usuaris saber quin és la talla correcta que han de comprar sense haver de provar-se la sabata físicament.

Pel que respecta a la Universitat de València, aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc del programa d'empreniment “Empren+”, coordinat pel Vicerectorat de Recerca i Política Científica i compta amb la col·laboració del Vicerectorat d'Estudis de Grau i Política Lingüística i del Parc Científic de la Universitat de València.