Una exposició a Geografia i Història acosta la realitat dels Mercats Agroecològics, implantats a la Universitat

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 29 de maig de 2023
 
Una imatge de l'exposició en Geografia i Història
Una imatge de l'exposició en Geografia i Història

La Facultat de Geografia i Història acull l’exposició fotogràfica ‘Del Camp al Campus’ que es podrà veure fins el 15 de juny en el vestibul del centre. Es tracta d'una xicoteta reflexió fotogràfica, una mirada al detall dels projectes de vida que estan confluint en els Mercats dels Campus de la Universitat de València. La mostra que vol subratllar la labor dels productors i productores locals que cada setmana posen el fruit del seu treball a la disposició de la comunitat universitària. Davant dels models de despersonalització i massificació del consum que imposen les grans superfícies comercials, aquesta exposició pretén donar a conéixer les cares i l'esforç de les persones que cada setmana porten a la Universitat el fruit dels seus projectes sostenibles.

Aquestes imatges parlen del compromís amb la terra, de la producció de proximitat i l'aposta decidida per la descarbonització.

L'exposició va ser inaugurada divendres passat 26 de maig per la vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable, Pilar Serra, que va destacar que la tasca de la Universitat va més enllà de la docència, la investigació i la divulgació i suposa una gran oportunitat d'acostar la tradició, la història i la cura del medi ambient no sols a la comunitat universitària sinó a l'entorn social. El degà de la facultat, Josep Montesinos, va destacar la importància de recuperar l'horta la desaparició de la qual posa en perill no sols l'entorn i la configuració històrica de la ciutat sinó la continuïtat d'entitats com el Tribunal de l'Aigües.

Enric Guinot, director de la Càtedra de l'Horta, va posar l'accent en l'evolució dels mercats des del primer estudi d'implantació en la Universitat i Sergio Belda, codirector de la càtedra, va ressaltar l'aliança dels diferents actors que s'han implicat en el projecte.

Antoni Merelles, degà de la Facultat d'Infermeria i Podologia, va avançar que s'està estudiant com involucrar l'estudiantat a través de programes de formació de campus i va destacar el seu interés a acollir pròximament l'exposició en la seua facultat.

Per la seua banda, els productors i productores van valorar la iniciativa i van apuntar que traslladen del camp als campus no sols la seua producció sinó les realitats d'aquestes explotacions d'economia familiar, d'inserció social, de compromís amb la societat i amb el medi ambient.

La mostra es pot visitar fins al 15 de juny en la Facultat de Geografia i Història i anirà exhibint-se en diferents facultats al llarg del pròxim curs.