Una investigació de la Univertat de València sobre distròfia miotònica, seleccionada en el programa CaixaImpulse

  • 9 d’agost de 2017
 
CaixaImpulse

Una investigació de la Univertat de València sobre distròfia miotònica, coordinat per Beatriz Llamusí i Rubén Artero, és un dels 23 projectes seleccionats en el programa CaixaImpulse per a 2017. El projecte seleccionat –MBNL– persegueix desenvolupar i introduir en el mercat nous fàrmacs per al tractament de la malaltia.

El grup de Beatriz Llamusí i Rubén Artero, tots dos del Departament de Genètica, està integrat en l’ERI Biotecmed. La distròfia miotònica és una malaltia degenerativa que causa greus problemes multisistèmics, amb símptomes en el sistema nerviós, el múscul-esquelètic i el cardíac.

CaixaImpulse és un programa sense ànim de lucre organitzat per la Fundació La Caixa i Caixa Capital Risc per a promoure la creació de noves empreses en l'àmbit científic i nous productes en l'àmbit de la salut i les ciències de la vida.

Més concretament, el Programa CaixaImpulse pretén recolzar i tutoritzar projectes universitaris i de recerca que desitgen transferir un actiu protegit (patents, know-how), a través del desenvolupament del seu pla de Valorització per a la seua posterior transferència efectiva al mercat, ja siga com una spin-*off o com un acord de transferència. Per a tenir èxit i maximitzar el valor de l'actiu, CaixaImpulse ofereix no solament suport financer sinó també un complet programa de formació i acompanyament amb experts i inversors del sector mèdic i farmacèutic.

En aquesta tercera convocatòria del programa CaixaImpulse, en la qual es van presentar 80 projectes de centres de recerca, hospitals i universitats d'Espanya (73) i Portugal (7), es destinaran 3,5 milions a la valorització dels 23 projectes biotecnològics seleccionats, entre el qual està el projecte MBNL presentat per la Universitat de València.

La Fundació La Caixa i Caixa Capital Risc van engegar aquest programa amb l'objectiu de millorar el camp de la innovació en la ciència, en el qual Espanya ocupa el 17 lloc de la Unió Europea. Segons l'informe Innovation Union Scoreboard 2017 (IUS), Espanya compta amb "infraestructures pioneres, centres de recerca i professionals de primer ordre", la qual cosa suposa una "font de coneixement valuosíssima per a generar riquesa", però té deficiències en l'àmbit de la valoració i la comercialització.

Més informació:

https://www.caixaimpulse.com/en/projects/-/caixaimpulse/project/MBNL

https://www.caixaimpulse.com/programme?program_id=2017_PROGRAMME&program_section=PROJECTS