Una jornada analitza la vigència de la francofonia, aquest dimarts a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

  • 27 de març de 2017
 
Facultat filologia, traducció i comunicació

El saló de graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació acull aquest dimarts (28 de març) una jornada titulada ‘La Francophonie, aujourd’hui’ (La Francofonia, avui). Coordinada pels professors Ignacio Ramos i Domingo Pujante, la jornada se centrarà en el plurilingüisme i a Quebec, i tindrà com convidats d’honor els escriptors Serge Lamothe (quebequès ) i Vladimir Dimitrijevic Gauthereau (francès establert a València).

Les sessions, que es desenvoluparan entre les 9 i les 18:30 hores, s’emmarquen en les activitats sobre la francofonia i la sensibilització sobre la llengua francesa a nivell mundial, i concretament de la iniciativa ‘Rostres de la Francofonia a la Comunitat Valenciana 2017’.

El Departament de Filologia Francesa i Italiana, amb la col·laboració de la Association Internationale des Études Québécoises i l’Institut Français de València, promouen aquesta jornada, en la qual també hi haurà conferències a càrrec dels professors Ana Monleón (sobre les evolucions i els reptes actuals de la francofonia) i Evelio Miñano (sobre l'escriptor romanès d'expressió francesa Matei Visniec.

Un grup de joves investigadors se centraran en les relacions entre plurilingüisme, cultura i mediació per a parlar-los d'escriptors en els quals el “entre-dos” lingüístic i cultural és una peça clau en les seues obres, com Copi (Henry F. Vásquez), Claude Esteban (Rita R. Varela) o Beckett (Alexis Solé), del bilingüisme a Montreal (Andréanne Marchand), o del francès en la interpretació de conferències (Cecilia Navarro).

Hi haurà un espai especial a la presentació dels estudis universitaris de francès de la Universitat de València a estudiants d'ensenyament secundari, activitat coordinada per Elena Baynat.

Una segona jornada sobre ‘La Francophonie, aujourd’hui’, dedicada a Àfrica i la diàspora, està prevista per al 12 de maig de 2017.