Una taula redona analitza la vulneració dels drets humans a La Punta

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 20 de juny de 2018
 
Imatge d'arxiu d'un desallotjament a La Punta.
Imatge d’arxiu d’un desallotjament a La Punta.

Dimarts 19 de juny la Facultat de Dret va acollir una taula redona que portava com a títol ‘La Punta, una vulneració dels drets humans’. L’acte comptà amb la participació de la professora Ruth Mestre (Institut de Drets Humans de la Universitat de València), Anna Gimeno (Per l’Horta), María del Carmen Gonzáles (La Unificadora Associació de Veïns i Veïnes de La Punta), Blanca Jiménez Garrido (Amnistia Internacional) i Carla Elena Reyes (Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Facultat de Dret de la Universitat de València).

La taula redona se celebrava en el marc de la presentació a Amnistia Internacional d’un informe sobre la vulneració dels drets humans en aquesta pedania de l’Horta de València, els habitants de la qual van ser objecte d’expropiacions i violents desallotjaments per a la construcció de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de València (ZAL). Dues sentències del Tribunal Suprem van declarar, el 2009 i el 2015, la nul·litat dels dos plans especials de la Generalitat per al desenvolupament la ZAL i de fet els terrenys expropiats pel port romanen erms i sense activitat. Tot i això, la Generalitat ha iniciat un procediment per aprovar un tercer pla per a la ZAL.

La plataforma Horta és Futur NO a la ZAL reclama a l’Ajuntament de València, l’Autoritat Portuària de València i la Generalitat Valenciana la paralització d’aquest nou pla i la recuperació dels terrenys per a convertir-los en un espai verd que connecte el Jardí del Túria amb el Parc Natural de l’Albufera. La plataforma ha convocat una Marxa a la Punta, que eixirà el dissabte 23 de juny (10:30 hores) des de l’edifici del Rellotge del port de València.

En les últimes setmanes, la plataforma està desenvolupant un cicle de conferències sobre les relaciones entre la ciutat i el seu entorn, l’horta, els paratges naturals i les infrastructures, que culminarà aquest mateix dimarts 19 de juny (19 hores) amb una conferència del sociòleg Pedro Costa Morata i un debat moderat pel professor Joan Olmos.

Més informació:

Arxivat en: