Una web que ajusta la talla de les sabates per a la compra online, guanya l’Explorer Space de la Universitat de València

  • Gabinet de Premsa
  • 27 de juny de 2019
 
Estudiantat guanyador d'aquesta edició.
Estudiantat guanyador d'aquesta edició.

El programa Explorer Space de la Universitat de València ha tancat l’edició d’aquest 2019 amb el premi a l’startup My Feeting Room impulsat per Carolina Lacasta. Més de quaranta emprenedores i emprenedors han rebut ajuda, assessorament i formació durant els últims cinc mesos gràcies al suport de la Universitat de València mitjançant el programa UVemprén. L’acte de lliurament dels premis als projectes guanyadors s’ha realitzat aquest dilluns 25 de juny i han participat Adela Valero, vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, i José Miguel Lorente, director d’Institucions de la Direcció Territorial de la Comunitat Valenciana i Múrcia del Banco Santander.

Una pàgina web que permet saber quina és la talla adequada de calçat sense necessitat de provar-se les sabates físicament, impulsada per Carolina Lacasta González, ha sigut escollida com la millor idea de l’Explorer Space de la Universitat de València i ha obtingut una plaça per a viatjar a Silicon Valley juntament amb altres 55 millors joves en emprenedoria de la X edició del programa Explorer que impulsa Banco Santander amb el suport de la Universitat de València.

Carolina Lacasta ha desenvolupat una plataforma que millora la venda de calçat en línia, i ha aconseguit una plaça per a viatjar a San Francisco amb altres 55 joves del programa Explorer. La mateixa Carolina Lacasta, juntament amb la seua companya Diana Cañigral, i amb Maria Claudia Rus i José Hernández, que han desenvolupat Gaia Solve, han guanyat, respectivament, els premis Woman Explorer Award i Disruptive Technology Explorer Award.

My Feeting Roomrevoluciona l’experiència de venda de calçat en línia, perquè permet conéixer la talla adequada sense provar-se les sabates físicament. A partir de tres fotografies preses amb l’smartphone es realitza una reconstrucció 3D del peu i el compara amb la sabata. Així, My Feeting Roomredueix les devolucions per talla incorrecta, que suposen un alt cost a les companyes de sabates i frenen els seus marges de benefici entre un 10 i un 20% i poden implicar despeses de més de tres vegades el preu original de venda de la sabata.

Oportunitats en la meca de la innovació

Carolina Lacasta viatjarà a Silicon Valley, Califòrnia, juntament amb altres 55 joves, una persona per cada Explorer Space, que el programa posseeix en tota Espanya, Argentina i Portugal, a més de la persona que ha guanyat l’ExplorerDay. L’agenda d’aquesta setmana d’immersió en el principal ecosistema de tecnologia i innovació del món inclou visites a empreses tecnològiques líders com ara Google, Facebook, Apple o Airbnb, classes magistrals en universitats com Singularity University o Standford i contacte amb inversores i inversors.

L’objectiu d’aquesta experiència és inspirar i potenciar a joves en emprenedoria per a accelerar el desenvolupament de les seues startups, oferint connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la recerca de finançament. Al mateix temps, es genera una comunitat de joves amb talent i altes capacitats que construeix sinergies molt enriquidores per al seu futur professional.

A la seua tornada, les joves i els joves assistiran a la Ciudad Grupo Santander de Boadilla del Monte on un jurat integrat per representants de Banco Santander, CISE i entitats col·laboradores seleccionarà a qui guanyarà els globals d’Explorer 2019. Les tres millors candidatures rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per tal que puguen accelerar els seus projectes.

Finalistes Universitat de València Explorer Space 2019

A més de resultar guanyadora de l’Explorer Space de la Universitat de València, My Feeting Roomfou seleccionada pel jurat com a finalista per al premi Woman Explorer Award que patrocina la Fundación EY i que optarà en novembre a 20.000 euros, mentre que Gaia Solve, una startup per a desenvolupar dispositius d’última tecnologia i altres tècniques i productes d’àmbit sanitari, impulsada per Maria Claudia Rus i José Hernández Chiquillo, fou escollida finalista en la categoria Disruptive Technology Explorer Award que impulsa INDRA i podrà optar a 3.000 euros per al desenvolupament del seu projecte i assessorament per part de professionals d’Indraventures.

El programa Explorer “Joves amb Idees” promou el talent jove, l’esperit emprenedor i la creació d’idees innovadores. En les seues edicions anteriors en la Universitat de València, Explorer ha afavorit la creació d’empreses en la regió i ha potenciat nombrosos projectes d’emprenedoria.