La Universitat acull el II Congrés Internacional sobre fenomenologia Terrorista

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 6 d’octubre de 2022
 

La Universitat esdevé el centre de debat i anàlisis al voltant del terrorisme, les seues manifestacions i les iniciatives per previndre’l i fer-li front, amb la participació d’especialistes nacionals i internacionals en el camp de la lluita antiterrorista.

El ministre d’Interior, Fernando Grande Marlaska, junt a la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el director de l’Observatori internacional d’Estudis sobre Terrorisme (OIET), Caros Igualada; el secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel Batalla; i la presidenta del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (COVITE), Consuelo Ordóñez ; han sigut els encarregats de donar el tret d’eixida a la segona edició del congrés que es celebra els dies 6 i 7 d’octubre i que ha estat organitzat per l’OIET i COVITE.

Durant els dos dies, alguns dels majors especialistes en l’àmbit acadèmic i representants dels organismes nacionals i internacionals especialitzats en la lluita antiterrorista analitzen temes de transcendència, d’interès i rellevància com el present i futur del terrorisme, les seues diverses manifestacions en la era digital, com fer front als processos de radicalització violenta o com desenvolupar la lluita antiterrorista.

D’aquesta manera, el panell dedicat a les amenaces i dinàmiques terroristes presents i futures, ha reunit a Manuel Navarrete, director del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) del Ministeri d’Interior, al comissari principal Marcial Andrés Piriz, de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional i al director de l’OIET.

Ja per la vesprada, altres panells abordaran els processos de radicalització violenta, la prevenció de l’extremisme o la propaganda, desinformació i ciberterrorisme en el món digital.

El divendres, el congrés inclou un panell específic per analitzar la importància del testimoni que ofereixen les víctimes a l’hora de deslegitimar el terrorisme front la societat com a mitjà per aconseguir objectius polítics.