La Universitat acull la X Trobada Internacional d’Investigadors i Investigadores del Franquisme

Del 13 al 15 de novembre, la Universitat de València va esdevenir la seu de la X Trobada Internacional d’Investigadors/es del Franquisme. Va tractar-se de la desena edició d’una trobada investigadora que organitza, des de 1992, la xarxa d’arxius de CCOO i els departaments d’Història Contemporània de les distintes universitats. Va ser la tercera vegada que la Universitat de València realitza aquest congrés, ja que va acollir-lo el 1995 i 1999.

15 de de novembre de 2019

Cartell de les jornades.
Cartell de les jornades.

En aquesta ocasió es van presentarun total de 83 comunicacions que es van debatir en 10 grups temàtics.

En els diferents debats i taules redones es tractaren entre altres temes les dimensions exteriors del franquisme, l’economia i les condicions de vida, la cultura i els mitjans de comunicació, les institucions i polítiques de la dictadura, la violència i la repressió social, la memòria del franquisme, l’educació, el moviment obrer i els arxius.

El comité organitzador del congrés va estarintegrat pels professors i investigadors: Ismael Saz, Alberto Gómez Roda, Pere Beneyto, Zira Box, Carlos Fuertes, Mélanie Ibáñez, Toni Morant, Dolores Sánchez, Julián Sanz, Vega Rodríguez-Flor i Vicenta Verdugo.

La Trobada d’enguany va estarorganitzada pel Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València i per la Fundació d’Estudis i Iniciatives Sociolaborals (FEIS) de Comissions Obreres del País Valencià, amb la col·laboració de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.