Universitat i Ajuntament signen un conveni per a la realització de les pràctiques del Grau en Ciències Gastronòmiques

  • 18 d’octubre de 2016
 
Imagen de la noticia

La Universitat i l’Ajuntament de València han signat un conveni per a la realització de les pràctiques del Grau en Ciències Gastronòmiques a les instal·lacions municipals de la plaça de Magúncia (Mercat de Castella). L’acord ha estat subscrit per la vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, i la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i portaveu de l’Ajuntament, Sandra Gómez.

Aquest conveni estableix una línia de col·laboració en el procés de posada en marxa i desenvolupament del títol oficial de Grau en Ciències Gastronòmiques, mitjançant la utilització de les instal·lacions municipals de la plaça de Magúncia, que compten amb aules de formació teòrica, cuines completes amb equipament d’alt nivell professional i aula de demostració de cuina, entre altres recursos.

El Mercat de Castella disposa d’una superfície de més de 5.000 metres quadrats. A les seues parades hi ha tot tipus de productes frescs i de qualitat, i a tot això s’afegeix el tracte directe dels venedors amb els clients. 

La signatura del conveni ha coincidit amb la celebració de la primera jornada de pràctiques de la primera edició del Grau en Ciències Gastronòmiques de la Universitat de València, el primer que organitza una universitat pública a l’Estat espanyol. 

El Grau en Ciències Gastronòmiques formarà professionals amb bona base de coneixements científics, tecnològics, de salut i gestió empresarial, capaços de dissenyar projectes i de gestionar serveis gastronòmics en els camps professionals d’alta cuina, restauració comercial i industrial. A més, el grau capacita per a desenvolupar i fomentar la creativitat, la innovació i la recerca.

La Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València, en coordinació amb la Universitat i l’Ajuntament, gestionarà els materials i el personal en pràctiques amb l’objectiu de millorar la docència pràctica realitzada.