La Universitat atorgarà el doctorat 'honoris causa' al científic Francis Mojica

  • Gabinet de Premsa
  • 4 d’octubre de 2017
 
Francis Mojica.
Francis Mojica.

La Universitat de València atorgarà el títol de doctor ‘honoris causa’ al científic Francis Mojica, segons ha aprovat aquest dimarts el Consell de Govern de la institució. Mojica, candidat al premi Nobel de Medicina, és conegut per haver realitzat importants contribucions a l’anomenat CRISPR. El científic elxà va estudiar el segon cicle de la llicenciatura en Ciències Biològiques en la Universitat de València.

El nomenament de Mojica s'emmarca dins dels actes commemoratius del 50 aniversari dels estudis universitaris de Biologia a València.

Francisco Juan Martínez Mojica, més conegut com Francis Mojica (Elx, Alacant, 5 d’octubre de 1963), és professor del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant. És conegut internacionalment per haver realitzat primerenques contribucions (1993) que descrivien les seqüències repetides CRISPR en arqueges i el seu paper en els mecanismes d’immunitat de les cèl·lules procariotes. Els seus descobriments van cristal·litzar més tard en el desenvolupament de la tecnologia CRISPR-Cas.

En 2016 va obtenir el Premi Rei Jaime I a la Recerca Bàsica per les seues contribucions al desenvolupament de la ciència a Espanya. Ha sigut guardonat en la IX edició (2016) amb el Premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement en la categoria de Biomedicina al costat d’Emmanuelle Charpentier i Jennifer Doudna. En l’agost de 2017 ha sigut distingit amb el Albany Medical Center Prize, el guardó més important d'Estats Units en el camp de la recerca mèdica.