La Universitat celebra hui divendres el Dia de les Universitats Saludables amb una xarrada sobre la dieta mediterrània

Revitalitzar la dieta mediterrània serà el tema central de la xarrada que la Universitat de València acull aquest divendres 7 d’octubre per a commemorar el Dia de les Universitats Saludables. La conferència serà impartida per la vicerectora Mavi Mestre i la catedràtica Maria Dolores Corella Serà a l’edifici del Rectorat a les 10:30 hores. La institució acadèmica forma part de la Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (XEUS) des de setembre de 2011.

7 de d’octubre de 2016

La Universitat de València, des del vicerectorat d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat que dirigeix Maria Vicenta Mestre, amplia la proposta perquè la comunitat universitària i la societat en general col·laboren en tres acciones senzilles durant les 24 hores d’aquest 7 d’octubre: ser més actiu, menjar més fruita i no fumar. Aquests objectius es poden aconseguir realitzant unes pràctiques mínimes que millorarien el benestar de la ciutadania. No agafar l’ascensor ni les escales mecàniques i pujar a peu; menjar una peça de fruita addicional aquest divendres; o evitar fumar durant aquest dia saludable són algunes de les propostes.

La vicerectora destaca que aquestes pràctiques de salut, que es realitzaran de manera simbòlica aquest divendres, poden servir per a conscienciar sobre la importància de la salut i seria important que marcaren l’inici d’una vida més sana.

La conferència central ‘La Universitat de València, Universitat Saludable. Revitalització de la dieta mediterrània’ començarà a les 10:30 hores en la Sala de Juntes del Rectorat. Es tracta d’una xarrada en què es donaran a conéixer les activitats d’universitat saludable a la Universitat de València i es presentarà la iniciativa internacional ‘Per a la revitalització de la dieta mediterrània’, en la qual participa la Universitat de València.

Les universitats, a més de ser centres de formació de professionals i centres de recerca, són entorns on entren en relació factors ambientals, organitzatius i personals que afecten la salut i el benestar.

Una universitat saludable ha de ser un entorn que protegisca i afavorisca la salut promovent coneixements i habilitats perquè els estudiants i els treballadors adquirisquen estils de vida de salut i proporcionant les eines i les infraestructures necessàries per a això.

En el marc de la XEUS, la Universitat de València ha adquirit un compromís per a desenvolupar el seu potencial com a agent promotor de la salut, el benestar i la qualitat de vida dels qui estudien i treballen en ella.

Altres Notícies