La Universitat continua els actes del Dia de l'Orgull

La bandera LGTBI ha onejat un any més als edificis de la Universitat de València. La celebració de l’Orgull, que ha inclòs una trobada al Botànic, continúa amb una programació d'activitats als centres i amb la xarxa del “Orgullo universitario”. Els actes ocorreguts aquest cap de setmana demostren que encara queda molt per fer. En repulsa per l’assassinat de Samuel el passat divendres, les entitats LGTBI de València han convocat una concentració hui a les 20 hores en la Plaça de l’Ajuntament, a què animen a sumar- se des de la iniciativa Diversitats.

5 de de juliol de 2021

La rectora amb una representació dels Amics i Amigues de Diversitats, degans i deganes així como representats sindicals.
La rectora amb una representació dels Amics i Amigues de Diversitats, degans i deganes així como representats sindicals.

La Universitat, a través de la iniciativa Diversitats que impulsa el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, s’ha sumat a la celebració d’aquesta diada hissant la bandera de l’arc de sant Martí als seus edificis i il·luminant per primera vegada la façana de l’edifici històric del campus d’Ontinyent.

A més, el grup d’Amics i Amigues de Diversitats va participar en la tradicional manifestació del dia de l’Orgull, convocada per l’Ajuntament i associacions com Lambda, i es va reunir també al Jardí Botànic el passat 29 de juny, en un acte en què es van presentar els resultats de la primera fase de la Diagnosi en matèria de diversitat LGTBI i ètnicocultural entre l’estudiantat de la Universitat. La publicació de la Diagnosi, realitzada per l’equip d’investigació MIDICO i editada pel Servei de Publicacions de la Universitat (PUV), ja està a la venda en paper i en versió digital.

En la trobada també es va presentar la convocatòria del I Concurs d’idees de diversitats, que continua oberta fins el 9 de juliol. L’objecte d’aquesta convocatòria és impulsar projectes d'activitats socioculturals en matèria d'igualtat en la diversitat que dugen a terme membres de la comunitat universitària (estudiantat, PDI i PAS) i es realitzen en les instal·lacions i espais universitaris.

Continuant el treball en xarxa iniciat el curs passat, la Universitat ha participat també en la celebració del “Orgullo universitario” de la xarxa interuniversitària LGTBI amb una proposta del grup HYBRIDA de la UVEG a través de la lectura de fragments de llibres de temàtica LGTBI. Al llarg d’aquesta setmana es continuaran publicant des de les xarxes socials de Diversitats vídeos de lectures. Si vols participar, grava un xicotet vídeo (màx. 1 minut) i comparteix-lo en xarxes amb l'etiqueta #orgullouniversitario fins al 15 de juliol.

El Servei de Biblioteques i Documentació de la UVEG s’ha implicat a fons en la celebració de l’Orgull amb una campanya de sensibilització a través de xarxes socials i amb l’organització d’exposicions de llibres de temàtica LGTBI en la biblioteca d’Educació, del campus de Tarongers, i en la biblioteca de Ciències, del campus de Burjassot. També al campus de Burjassot, la Comissió d’Igualtat i Diversitat de l'Institut de Física Corpuscular (CSIC–UVEG) s’ha implicat tot organitzant una exposició amb les obres presentades al concurs "Espectre Visible”, que visibilitza el col·lectiu LGTBI+ en els àmbits científics i que ha tingut una fantàstica acollida.

El Col·legi Major Rector Peset ha estat la seu de les II Jornades de sensibilització en igualtat de gènere i diversitat sexual, mitjançant intervencions artístiques en contextos universitaris, organitzades pel grup d’investigació CREARI el 30 de juny i l’1 de juliol. A més a més, el Col·legi ha reactivitat la seua activitat cultural amb l’exposició “Museari Queer Art”, i convida a una àmplia programació d’activitats que es desenvoluparan fins a finals de juliol, com ara la celebració d’un col·loqui sobre literatura LGTBI, conferències, i el lliurament dels premis i la presentació del catàleg de l’exposició.

Per a tancar els actes de l’Orgull, la rectora ha volgut trobar-se amb una representació dels Amics i Amigues de Diversitats, degans i deganes així como representats sindicals i compartir amb la comunitat universitària una fotografia commemorativa d’aquesta edició de l’Orgull a les escales del Rectorat.

Els actes ocorreguts aquest cap de setmana demostren que encara queda molt per fer. En repulsa per l’assassinat de Samuel el passat divendres, les entitats LGTBI de València han convocat una concentració hui a les 20 hores en la Plaça de l’Ajuntament, a què animen a sumar- se des de la iniciativa Diversitats.

Altres Notícies