La Universitat i la Fundació València Bàsquet signen un conveni per a la creació de la Càtedra de Bàsquet

La rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, i el conseller delegat de la Fundació València Bàsquet, Paco Raga, han signat el conveni de col·laboració per a la creació de la ‘Càtedra de Bàsquet L’Alqueria del Basket’, la primera càtedra sobre bàsquet d’Espanya.

6 de de novembre de 2019

La Càtedra del Bàsquet L’Alqueria del Basket naix amb l’objectiu de promoure activitats formatives, culturals, d'investigació i d'extensió universitària orientades cap al coneixement i difusió permanent del món del bàsquet. Unade les activitats més destacades és la creació del premi ‘L’Alqueria del Bàsquet’ als millors Treballs fi de grau i fi de màster realitzats sobre la temàtica d’aquest esport.

D’altra banda, es realitzaran jornades, cursos, seminaris i activitats amb una finalitat divulgativa i de transferència, així com publicacions i investigacions patrocinades per la càtedra.

En paraules de la rectora M.ª Vicenta Mestre, la creació de la Càtedra del Bàsquet L’Alqueria del Basket ‘és una satisfacció per a la Universitat de València perquè es sustenta en dos pilars bàsics de la nostra institució: la transferència de coneixements a la societat i el valor de la inclusió i la igualtat a través de l’esport, recordant que la UV és un referent en l’àmbit de l’esport adaptat’.

Per al director d’Operacions i Relacions Institucionals de L’Alqueria del Basket, José Puentes, ‘és un orgull poder col·laborar amb la Universitat i poder així unir sinergies que permetan el desenvolupament i la formació dels més menut a través del bàsquet, sense oblidar un aspecte clau per a nosaltres: la cultura de l’esforç’.

La signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de València i la Fundació València Bàsquet 2000 ha tingut lloc a l’edifici de Rectorat hui dimecres 6 de novembre. A l’acte també han assistit la vicerectora d’Innovació i Transferència, M.ª Dolores Real; el director del Servei d’Educació Física i l’Esport, Vicente Añó; el vicedegà d’Ordenació Acadèmica i Instal·lacions de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) i director de la present càtedra, Ferran Calabuig; la coordinadora de l’Alqueria del Basket Fundació València Basket 2000, M.ª Ángeles Vidal; i el preparador físic del València Basket, Pedro Cotolí.

La Fundació València Bàsquet 2000 es va constituir al 1996 amb l’objectiu de promoure i impulsar l’esport del bàsquet, fomentant així la pràctica de l’esport entre els més jovens i apropant el bàsquet a tots els àmbits de la societat. Per la seua part, L'Alqueria del Basket es va crear al 2017 com escola de bàsquet per albergar la cantera de futurs jugadors i jugadores del València Basket. El centre es situa a la ciutat de València i compta amb 15.00 m2 de superfície i 13 pistes completes

Altres Notícies