La Universitat lliura els Premis Extraordinaris de Doctorat 2016 - 2017

  • Gabinet de la Rectora
  • 25 de maig de 2018
 
Premis extraordinaris doctorat 2016-17
Foto: Miguel Lorenzo

En total han sigut 75 els doctors i doctores guardonades en el present curs acadèmic procedents de totes les àrees del coneixement de la Universitat de València. A l’inici de l’acte, tots els presents han fet un minut de silenci en record del treballador que ahir va perdre la vida en un accident laboral al Col·legi Major Rector Peset.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha presidit l’acte junt amb la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, el director de l’Escola de Doctorat, José Vicente Bagán, la secretària general de la Universitat, Mª Elena Olmos, i el secretari de l’Escola de Doctorat, Ismael Mingarro.

La Comissió Avaluadora d’Infermeria i Fisioteràpia ha premiat a Marta Inglés de la Torre i a Matemàtiques s’ha guardonat a Guillermo Vinué Visús, mentre que en Física s’ha concedit els premis a Carlos Hidalgo Luque, Francesca Aceti i Justo Martin-Albo Simón. A Química, els doctors distinguits han sigut José Jaime Baldoví Jachán, Juan Luis Benedé Veiga i Marc Montesinos Magraner; i en Ciències de la Natura han sigut Juan Antonio Villaescusa Vinader i Gabriela Onandia Bieco.

Per la seua part, en Biologia Cel·lular i Molecular els premiats i premiades són Juan Carlos García Cañaveras, Maissa Chakroum, Julia Hillung i Susana Rovira Llopis; i a Farmàcia han sigut distinguits Ana Belén Serrano Serrano, Iris Usach Pérez, Ana García Moraleja i Luis Sendra Gisbert. Els guardonats a Enginyeria i Odontologia han sigut Josep Pascual Cerisuelo Ferriols i Pau San Valero Tornero i Amparo Aloy Prósper, respectivament.

En la Comissió Avaluadora de Medicina, les doctores i doctors guardonats han sigut María Cernada Badía, Irene Tadeo Cervera, Ángel Gabriel Lucas Cuevas, Desamparados Roda Pérez, Noelia Grau Grau, Estefania Tarazón Melguizo, Jesús Cosín Roger, Susana Rosello Keranen, Miriam Cortés Cerisuelo, Juan López Tarjuelo, Teresa Liberia Vayá, Gustavo Jesús Fabregat Cid, Roberto Vicente Gozalbo Rovira, Raúl Soriano Cantón i Samuel Orden Ruiz.

Els doctors i doctores premiades a Psicologia són Nicolás Ruiz Robledillo, Vanesa Hidalgo Calvo, Matías Pulópulos Tripiana, Mª Pilar García Pardo, Alicia Sales Galán i Gema Lucrecia Tavares Sánchez-Monge. Consolación Adame Sánchez, Mª Pilar Fidel Criado, Teresa Savall Morera i Emma Gómez Nicolau són els guardonats per part d’Economia i Sociologia.

En Dret, Ciència Polítiques i Criminologia, els premiats i premiades són Manuel Alejandro Penadés Fons, Miguel Gimeno Ribes, Ana Isabel Blanco García, Jacinto Pablo Quinzá Redondo, José Juan Castelló Pastor i Ana María de la Encarnación Valcárcel. Els doctors de Geografia i Història distinguits han sigut Javier Andreu Miralles, Bruno Pomara, Alejo Eixea Vilanova, Salvador Pardo Gordo, Frederic Aparisi Romero, Vicente Ramón Palop Esteban i Gema Belia Capilla Aledón.

La Comissió de Filologia, Traducció i Comunicació va distingir Luz Celestina Souto Larios, Marta Pilar Montañez Mesas, Carlos López Olano, Àlvar Peris Blanes, Antonio Doñas Beleña, Lidia Valero Ordaz i Maria Iranzo Cabrera. A Magisteri, el doctor guardonat ha sigut Vicent Gil Asensio.

Finalment, en Filosofia i Ciències de l’Educació els doctors distinguits han sigut Julien Canavera, Begoña Ramón Cámara, Rocio Garcés Ferrer, Isabel Tamarit López, José Vicente Gil Noé, Montserrat Escribano Cárcel, Lorena Rivera Léon, Luca Giancristófaro, Edisson Cuervo Montoya i Alberto José Rubio Garrido.

Al seu discurs, la rectora Mª Vicenta Mestre ha donat l’enhorabona a totes i tots els premiats, destacant l’esforç i l’excel·lència dels premiats i premiades. Així mateix, ha volgut mencionar el suport de les famílies dels guardonats per accedir al màxim estament de l’educació superior que suposa el doctorat.

Els premis extraordinaris de doctorat premien les tesis doctorals de qualitat excepcional d'acord als mèrits al·legats. Només es valoren els mèrits que els i les sol·licitants hagen al·legat i acreditat i s'hagen assolit entre l'1 d'octubre del curs en què el candidat es va matricular en el programa de doctorat i en què ha obtingut el grau de Doctor, fins al 30 de setembre del curs acadèmic anterior al de la convocatòria, i en tot cas fins al 30 de setembre del curs acadèmic següent al de la lectura de la tesi doctoral.