La Universitat ofereix en directe, des de les 12 hores, el V Encontre Internacional d’Universia

L’encontre que es desenvolupa fins el 10 de maig, reuneix al voltant de 700 rectors i líders universitaris de 14 països, personalitats de la política, l’empresa, institucions nacionals i internacionals.

9 de de maig de 2023

El Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València oferirà a partir de les 12 hores a través de l’enllaç www.uv.es/universia l’encontre que es desenvolupa a la Ciutat de les Arts i les Ciències fins el proper 10 de maig i que comptarà amb una programació prèvia especial.

Al llarg dels tres dies participaran en les diverses activitats previstes figures molt destacables de diferents àmbits com el científic i acadèmic Tim Barners-Lee, inventor de la World Wide Web; el ex secretari del Tresor del president dels EUA Bill Clinton i cap economista del Banc Mundial, Larry Summers; el Premi Príncep d’Astúries a la Investigació Científica 2006, Ingacio Cirao o la responsable de la estratègia d’investigació d’IA conversacional en Google IA, Pilar Manchon, entre d’altes.

L’encontre s’emmarca sota el lema Universitat i Societat i esdevindrà en un espai de debat i reflexió en el que els i les assistents parlaran de les claus que convertiran de nou a la universitat en motor del progrés per a la societat i el creixement sostenible.

El V Encontre Internacional de Rectors Universia, dona continuïtat als encontres anteriors de Salamanca en 2018, Río de Janeiro en 2014, Guadalajara en 2010 i Sevilla en 2005. A més a més, en aquesta edició, Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València, ostenta la presidència del Comitè Acadèmic de l’Encontre.

Les conclusions de l’Encontre es plasmaran en la “Declaració de València”, que recollirà el compromís dels rectors i rectores per a que la universitat avance, des de diverses línies concretes d’actuació, amb el propòsit de seguir contribuint al progrés de la societat.

Altres Notícies