La Universitat organitza les primeres Jornades Dona i Esport

  • Servei d'Esports
  • 14 de febrer de 2018
 
Bàsquet femení.
Bàsquet femení.

La Universitat de València organitza els dies 10 i 11 de maig de 2018 les primeres Jornades Dona i Esport sota el lema ‘Límits actuals i possibilitats de futur’. Aquesta trobada, que tindrà lloc a la Fundació ADEIT, tractarà d’analitzar els obstacles que dificulten la igualtat efectiva dins d’aquest àmbit, així com millorar la visibilitat de l’esport femení. El període d’inscripció en les jornades roman obert fins al pròxim 30 d’abril.

El programa inclou el debat de grans temes d’interés a través de conferències i taules de treball que comptaran amb la participació d’esportistes i professionals especialistes en matèria esportiva. Durant les jornades, s’arreplegarà l’experiència de dones amb trajectòries esportives destacades, s’estudiarà el tractament informatiu de l’esport femení en els mitjans i s’analitzarà el rol que exerceixen les empreses com a agents clau per a superar la problemàtica actual.

Entre les personalitats que intervindran en les jornades destaca Capitolina Díaz, catedràtica de Sociologia de la Universitat de València; Maider Castillo, del Llevant Unió Esportiva; Irene Garí, jugadora del València Basket Club; Patricia Tórtola, àrbit de futbol de Primera Divisió; Lola Ochoa, tennista paralímpica; Susana Pérez-Amor, subdirectora general de Dona i Esport del Consell Superior d’Esport; o Regla Bel, campiona olímpica i del món; a més d’una taula amb periodistes del Diari Levante, À Punt o RTVE, entre altres mitjans de comunicació.

A més, en el marc d’aquesta iniciativa s’ha convocat el I Premi Delikia, un reconeixement al millor Projecte d’Innovació desenvolupat en la temàtica de Dona i Esport. El termini de presentació dels treballs està obert fins al pròxim 10 d’abril.

Les I Jornades Dona i Esport compten amb el patrocini de Delikia Fresh i la col·laboració de la Direcció General d’Esport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, la Fundació Esportiva Municipal, el Col·legi Oficial de Professors i Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Comunitat Valenciana, l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat i la plataforma per al foment, la difusió i la visibilització de l’esport femení Nosotras Deportistas.

Dirigeix les jornades José Campos, president del comité organitzador que componen membres de la Universitat de València, l’Ajuntament de València, la Diputació de València, l’Associació de Gestors Professionals de l’Esport de la Comunitat Valenciana i altres experts.

Més informació: