La Universitat presenta l’Oferta Científic Tecnològica “OCT”.

  • Gabinet de la Rectora
  • 11 de febrer de 2022
 

La Universitat de València ha presentat la plataforma de l’oferta científic tecnològica per a generar canals de comunicació entre l’oferta universitària i la demanda de les indústries.

La iniciativa té l'afany de fomentar i dinamitzar la transferència de coneixement, promoure l'esperit innovador i enfortir la col·laboració entre investigadors acadèmics i industrials, visualitzant i impulsant projectes innovadors que donen resposta a les necessitats de la societat.

El matí del divendres 11 de febrer, de la mà de l'equip conformat pel vicerectorat d’Innovació i Transferència i la Unitat Web i Màrqueting de la Universitat de València, s’ha presentat la plataforma de l'Oferta Científic Tecnològica “OCT”, que posa a la disposició de la societat les capacitats i les línies d'investigació, així com els grups, els recursos, els projectes i els resultats de les investigacions que es desenvolupen a la Universitat de València.

Per a iniciar la presentació, María Dolores Real, vicerectora d`Innovació i Transferència, ha destacat la importància de visibilitzar les capacitats i fomentar la transferència de coneixement. Lavicerectora ha agraït la confiança pels convenis signats, que van possibilitar potenciar la plataforma de detenció de capacitats; va esmentar que l'oferta que posseeix la universitat és el reflex de 448 grups d'investigació i al voltant de 4000 investigadors i investigadores; i va destacar, finalment, el treball dur dels qui, enmig del difícil context que ha propiciat la pandèmia i els lmitats recursos, han fet possible aquest projecte.

Josep Gonzalbo Gómez, cap de la Unitat Web i Màrqueting, emfatitzant en el caràcter multidisciplinari de la universitat i el seu potencial d'investigació en totes les branques, ha presentat la plataforma i ha expicat el seu funcionament i les àrees de consulta amb les quals compta. Així mateix s’ha esmentat que el concepte primordial d'aquesta plataforma, de fàcil accés i amigable per a l'usuari, és crear vincles entre l'oferta científic tecnològica que permeten resoldre les necessitats industrials, connectant a oferents i demandants.

La plataforma posseeix un sistema d'actualització constant, on els propis investigadors poden actualitzar personalment les dades i l’estat de la seua investigació. L'oferta científica tecnològica compta amb:
- 450 grups d'Investigació.
- 77 resultats d'investigació
- 920 recursos (infraestructures i equipaments disponibles)
- 1590 línies d'investigació
- 1350 capacitats científic tecnològiques.

Per a culminar la presentació, la rectora de la Universitat de València Mavi Mestre, entenent el temps de canvi i transformació que travessa la societat, va posar l'accent en la importància d'accedir al coneixement i en la capacitat de captar i retindre talents, i ha manifestat que “per a millorar la societat del coneixement, hem de generar estabilitat i promoció als investigadors, de manera que puguem assegurar un vector de creixement; només així la societat valenciana podrà ser una societat avançada i competitiva internacionalment".

Vídeo de la presentació de l'OCT