La Universitat recorda Vicent Andrés Estellés, en el 25 aniversari de la seua mort

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 28 de març de 2018
 
Imatge de Vicent Andrés Estellés

La Universitat de València ha retut homenatge a Vicent Andrés Estellés, en el vint-i-cinc aniversari de la seua mort. Estellés està considerat el poeta valencià més important de l’època contemporània i un dels principals noms de la poesia escrita en llengua catalana durant el segle XX.

L’acte tingué lloc a l’Aula Magna de La Nau dimarts 26. Consistí en una taula redona sobre la seua poesia. Hi participaren Carmina Andrés (filla del poeta), Jordi Oviedo (UCV) i Vicent Salvador (UJI), moderats per Ferran Carbó (UV).

Com recorda el professor Ferran Carbó, l’extensa producció literària de Vicent Andrés Estellés, d’un centenar de títols, va començar a publicar-se el 1953, amb Ciutat a cau d’orella, i la seua vida poètica va acabar el 1992 amb l’obra Mare de terra. La seua trajectòria literària, explica Carbó, recorre dos grans períodes: d’una banda, les dècades de la postguerra; de l’altra, amb els anys setanta i els huitanta. “En el primer període Estellés fou el poeta de la postguerra valenciana, sobretot pel tractament temàtic i per la singularitat de la seua producció, i en el segon passa a ser el poeta nacional dels valencians, per la dimensió que adquireix la seua figura i la seua nova producció”, afegeix.

El 1993, dos mesos després de la seua mort, la Universitat de València va investir Vicent Andrés Estellés com a doctor honoris causa a títol pòstum.