La Universitat de Tardor de la Pobla de Vallbona aborda l'accés de la ciutadania als serveis d'interés general

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 29 de novembre de 2022
 
Imatge de la jornada

El 25 de novembre es va celebrar aquesta jornada formativa impulsada per la Universitat de València. La Càtedra Jean Monnet Serveis Econòmics d'Interés General (SEIG) va organitzar aquesta edició a la Pobla de Vallbona, que porta per títol ‘Serveis d'interés econòmic general i ciutadania: els ciutadans com a usuaris de serveis essencials’.

El Museu etnològic la Casa Gran de la Pobla de Vallbona va acollir l'últim divendres de novembre la 1a edició d'aquesta Universitat de Tardor, que en aquesta ocasió va girar entorn dels serveis d'interés general, un concepte que inclou sectors com les telecomunicacions, la banca, els serveis postals, els subministraments d'aigua, el gas, l'electricitat, el transport… i fins i tot, sota unes certes circumstàncies, la sanitat i els serveis socials.

La jornada començà a les 17 hores, amb l'acte d'inauguració, en el qual participaren la vicerectora de Cultura i Societat de la UV, Ester Alba Pagán; la coordinadora de la jornada i directora de la Càtedra Jean Monnet SEIG, María Jesús García García; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero i Simón; i representants de la Diputació de València i Caixa Popular.

A continuació , el professor de Dret Constitucional de la UV, Diego González Cadenas, va obrir el torn de les conferències amb una xarrada sobre ‘El concepte de ciutadania a la Unió Europea’. La professora de Dret Administratiu de la UV i directora de la Càtedra Jean Monnet SIEGE, María Jesús García, va impartir la següent ponència sota el títol ‘Els ciutadans com a usuaris dels serveis econòmics d'interés general: garanties de la ciutadania davant els serveis essencials’. La sessió finalitzà amb un debat entre els conferenciants i el públic assistent.
Aquest esdeveniment, que s'emmarca en el programa de les Universitats Estacionals de la Universitat de València, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Cultura, Territori i Societat de la UV i la Càtedra Jean Monnet Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial de la UV —finançada pel programa Erasmus+ de la Unió Europea—; en col·laboració amb l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, la Diputació de València i Caixa Popular.

 

Portada del programa

 

Arxivat en: