La Universitat de València acull el Campionat d'Espanya Universitari de Vela

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 25 d’abril de 2023
 
vela

60 estudiants de tota Espanya es donaran cita a Calp entre els dies 25-28 d'abril per a disputar el Campionat d'Espanya Universitari (CEU) de vela, que en aquesta ocasió organitza la Universitat de València.

L'esdeveniment començarà el dimarts 25 d'abril amb la recepció d'esportistes, també s'entregaran les acreditacions i començaran els entrenaments preparatoris. La competició arrancarà l'endemà, es desenvoluparà al llarg dels dies 26, 27 i 28 d'abril i el divendres se celebraran les finals i s'entregaran els trofeus. Les proves consistiran en regates de flota, en les quals tots competiran al mateix temps amb embarcacions de la classe Tom 28, de 8,5m d'eslora.

L'equip de vela de la UV, dirigit per Juan Calvo, lluitarà per a aconseguir un bon lloc en la classificació general. A bord de l'embarcació de la UV, els 5 esportistes —3 dones i 2 homes— seran: Álvaro Céspedes González, Ella Hemeryck, Justo Martínez Terrasa, Alejandra Sabeño Daurel I Ignacio Toronjo Lobo.

La Universitat de València organitza aquest campionat per 4a vegada, la 1a va ser al 2005 i es va tractar d'una ocasió molt especial en ser la 1a competició universitària de vela que se celebrava. “Des del comité organitzador ens hem esforçat al màxim per a assegurar que la competició es desenvolupe sense contratemps i per a garantir una experiència immillorable de l'estudiantat esportista i dels equips tècnics, entrenadors i entrenadores, i tot el personal que acompanya als i les esportistes de les 12 universitats que participen”, ha explicat la directora del Servei d’Esports de la Universitat de València, Ana Mª Gómez.

Les bones condicions meteorològiques que es preveuen i les condicions que ofereix la badia de Calp prometen una gran competició. “La UV ha aconseguit una plata i un bronze en Campionats d'Espanya de Vela, enguany no som clars favorits però sí que tenim possibilitats”, explica la directora d’UVesports, “per descomptat, li desitgem a l'equip de vela de la UV la millor de les sorts i esperem que tots i totes les esportistes tinguen una gran experiència en aquest campionat que organitzem en la UV”, conclou Ana Mª Gómez.

vela

Arxivat en: