La Universitat de València acull el Programa Internacional de Mentorització Estats Units-Europa, aquest dilluns

  • 30 de juny de 2017
 
Programa Internacional de Mentorització EUA-Europa

La Facultat de Medicina i Odontologia acull aquest dilluns, dia 3, la reunió del Programa Internacional de Mentorització EUA-Europa (PIM) de la International Mentoring Foundation for the Advancement of Higher Education (IMFAHE). Es tracta d’una trobada dels sectors educatius públic i privat, en la qual s’analitzaran les estratègies per a atraure talent d’investigació i docent i per a incrementar l’ocupació dels titulats universitaris. La trobada està organitzada pel Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València.

La jornada serà inaugurada a les 9 del matí en un acte amb el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao; el cap de relacions institucionals de Santander Universidades España, Alfredo Albaizar Fernández; la presidenta i cofundadora de l’IMFAHE, Zafira Castaño; i un representant de la Generalitat Valenciana.

La Universitat de València ha participat aquest curs acadèmic en el programa amb vint alumnes de les Facultats de Medicina i Odontologia, Farmàcia, Ciències Biològiques, Química, i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE). Les dues estudiants de la UV que han obtingut una beca del programa són Laura Escrivá Llorens i Mª Teresa Rubio Martínez-Abarca.

Els objectius d’aquesta jornada, a la qual assistiran representants del món acadèmic universitari d’arreu d’Espanya, mentors i estudiants, així com empreses, són debatre sobre com promoure el desenvolupament professional dels alumnes que estan cursant graus, proposar solucions per a evitar la fugida de cervells, suggerir mesures per a reduir l’índex d’atur dels titulats i llançar iniciatives per a atraure talent internacional fent les ciutats més atractives. Les conferències s’emmarquen en el context del model d’innovació socioeconòmic que ha desenvolupat l’IMFAHE en col·laboració amb diferents universitats espanyoles.

Entre les finalitats de la IMFAHE hi ha la de promoure l’excel·lència, el rigor, la transparència i l’esperit innovador i emprenedor dels estudiants universitaris i de postgrau, així com la d’acostar noves opcions professionals als joves talents espanyols a l’estranger.

Les ponències del Programa Internacional de Mentorització EUA-Europa donaran la possibilitat als participants de proposar iniciatives per a connectar i augmentar la coordinació entre els joves talents emigrants, les universitats, la indústria i el govern.

El vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València, Guillermo Palao, ha destacat: “la Universitat de València ha fet una aposta per promoure la internacionalització del currículum i de la carrera científica dels nostres estudiants, i per això ha estat una de les institucions pioneres a donar suport a aquest programa”. Palao hi ha afegit que l’equip de govern de la institució acadèmica “treballa per vincular els estudiants a centres d’investigació estrangers d’excel·lència, i ho fa impulsant els contactes de treball dels estudiants dels últims anys de grau i de màsters, així com promovent la mobilitat i la signatura de convenis per desenvolupar projectes de recerca”.

Entre els actes previstos en la jornada, a les 15.30 hores es parlarà dels projectes que s’estan aplicant per retindre el talent espanyol i atraure l’internacional. També es donarà a conéixer que aquestes propostes tenen el suport econòmic d’empreses locals, institucions i ciutats.

En aquestes jornades participen les Universitats de València, de la Laguna, de Valladolid, d’Oviedo, Europea Miguel de Cervantes, Autònoma de Madrid i Politècnica de València. També hi donen suport entitats com la Fundació General de la Universitat de València i el Banco Santander.

International  Mentoring  Foundation  for the Advancement of Higher Education (IMFAHE): 
http://www.imfahe.org/