La Universitat de València acull la XXII Jornada d'Inspeccions de Serveis de les Universitats

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 de novembre de 2022
 
La Universitat de València acull la XXII Jornada d'Inspeccions de Serveis de les Universitats

La Universitat es converteix en centre de debat davant el nou marc normatiu universitari durant els dies 16, 17 i 18 d'octubre, obrint les seves portes a més de cent participants inscrits que provenen d'universitats de tota la geografia espanyola.

La XXII Jornada, que es desenvolupa en el paranimf de la Universitat de València, ha estat inaugurada per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, que ha remarcat que la integritat, l'ètica, el compromís amb el que és públic són, i han de ser valors claus de tota gestió, i en especial quan es tracta d'institucions públiques. La Secretària General de la Universitat, Elena Olmos i la Secretària General de la Universitat de Lleó i Presidenta del Grup de Treball d'Inspeccions de Serveis, Pilar Gutiérrez, han acompanyat la rectora en l'acte inaugural.


La Jornada obri un debat sobre com tractar des de les universitats temes tan diversos com l'aplicació de la Llei de Convivència en les universitats, els contractes en l'àmbit de la innovació i la transferència, la inspecció de serveis en les universitats i el frau en les avaluacions i plataformes en línia; tot això amb la finalitat de millorar la gestió de les institucions públiques i rendir comptes a la societat.


La Llei de Convivència universitària, aprovada recentment pel Senat i en vigor des del passat 26 de febrer, estableix les bases per a dotar a les universitats públiques de l'Estat d'un marc comú per a la resolució de conflictes; a més d'incorporar mecanismes de mediació, prevenció i resposta enfront de problemàtiques com la violència, la discriminació, l'assetjament sexual, el plagi o les quintades.


Aquesta nova normativa incorpora un sistema integral de protecció i garantia de la convivència dins de l'àmbit universitari, garantint a l'estudiantat drets fonamentals com la llibertat ideològica i religiosa, la llibertat d'expressió, els drets de reunió, associació i manifestació, la llibertat d'ensenyament i càtedra i el dret a l'educació.