La Universitat de València i l’Ajuntament signen la renovació del conveni de col·laboració per a la Càtedra MESVAL

La Universitat de València i Ajuntament de València han renovat hui el conveni signat l’any 2017 pel qual la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i Entorn treballa per la transformació del model econòmic de la ciutat

12 de de novembre de 2020

Aquesta signatura dóna continuïtat al conveni signat l’1 de desembre de 2017 i el nou pla d’actuació 2020 estableix com a objectiu el desenvolupament de diversos eixos de treball plantejats en el conveni fundacionala conseqüènciade la seua missió, visió i valors. En aquest sentit, les activitats a desenvolupar es configurenentorn ales àrees de formació, investigació, transferència i divulgació.

L’acte protocol·lari ha comptat amb la participació de M. Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València; la regidora de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l’Ajuntament de València Pilar Bernabé, així com el director de la càtedra i degà de la Facultat d’Economia José Manuel Pastor, i el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació Julio Olmos.

Per la seua part, Bernabé ha afirmat que “gràcies a la renovació d'aquest conveni amb la Universitat de València, continuarem treballant en la recerca i desenvolupament d'un model econòmic sostenible, integrador i intel·ligent, que siga productiu per a la nostra ciutat, que puga dirigir-nos a un futur en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i que ajude a la millora de les nostres empreses i dels nostres entorns econòmics”.

En aquest sentit, la rectora ha destacat la importància de les càtedres i la transferència de coneixement com a “pilar fonamental en l’ADN de la Universitat de València”. A més, ha volgut ressaltar els més de 25 anys de càtedres institucionals a la Universitat de València i “l’enorme valor afegit que es genera per a la ciutat i la institució en canalitzar gran part del coneixement que generem cap a una millor gestió del nostre entorn”.

El degà de la Facultat ha destacat que la principal funció de laCàtderaMESVALés el de reflexionar i donar propostes als problemes de la ciutat de València. En aquest sentit, José Manuel Pastor ha volgutposar en valorels DiàlegsMESVAL, que són fòrums de reflexió sobre temàtiques d’interésper a la Ciutat, així com les investigacions i anàlisis de professorat de la Universitat de València amb propostes per a transformar el model econòmic de la ciutat.

A més, aquest acord estableix que l’Ajuntament de València dotarà la Càtedra MESVAL amb 60.000 € i la Universitat de València, per la seua part, aportarà activitats formatives, culturals, d’investigació projecció territorial orientades a les finalitats de la Càtedra i emmarcades dins de tres eixos de treball.

El primer d’ells el referent a la divulgació: mitjançant l’organització d’esdeveniments i publicacions de temàtiques d’interès per a estudiants professionals, empreses, etc. interessats en el model econòmic de desenvolupament sostenible de la ciutat. El segon fa referència a la investigació: desenvolupant un pla d’investigació enfocat a ampliar el coneixement sobre el model econòmic sostenible. Per últim, el de la formació: aproximant els reptes de la transformació del model econòmic valencià a l’estudiantat, professionals, empreses, institucions amb la finalitat de crear consciència i contribuir a la cerca de solucions als reptes immediats.

La Càtedra Model Econòmic i Sostenible de València i Entorn (MESVAL) té l’objectiu de promoure, desenvolupar i intensificar les relacions entre la Universitat de València i l’Ajuntament de València per vigilar i transformar el model econòmic en el marc de ciutat, atenent la diversitat dels seus agents econòmics i socials, i amb el prisma de la governança, innovació i la sostenibilitat –econòmica, social i ambiental–, la competitivitat, el benestar humà i la globalització.

Pretén, doncs, ser una plataforma de diàleg entre la ciutat i el seu entorn econòmic, social, cultural i tecnològic des d’un enfocament interdisciplinari. Constituir-se com un agent estratègic de la ciutat en la reflexió conjunta de maneres de pensar i de construir el model econòmic de desenvolupament sostenible de la ciutat.

Altres Notícies