La Universitat de València aposta per la docència multilingüe

  • Servei de Llengües i Política Lingüística
  • 16 de juliol de 2020
 

L'oferta docent per al curs 2020-2021 acosta la institució a l'objectiu de la igualtat entre les dues llengües oficials, amb un increment simultani de l'oferta en anglès.

La Universitat de València avança en el camí del plurilingüisme amb una oferta docent pràcticament equitativa entre les dues llengües oficials: 42% d’hores de docència en valencià i 58% en castellà actualment, però està contemplat que les xifres puguen augmentar al 48% i 52% per al curs 2020/2021. Aquesta distribució no inclou la docència en llengües estrangeres, de les quals només l’anglès ja suposa un 8% del total de l’oferta docent de la Universitat.

Des de l’aprovació del Pla d’increment de la docència en valencià, la Universitat de València ha aconseguit augmentar l’ús del valencià i l’anglès com a llengües de docència i s’acosta a una presència igualitària entre les dues llengües oficials.

Amb aquesta oferta docent, la Universitat es converteix en la més plurilingüe i, alhora, més igualitària de les universitats valencianes, ja que és la que més té en compte la realitat social i lingüística valenciana, amb una aposta decidida per la internacionalització. Així, la UV pretén aconseguir que els seus titulats siguen capaços de treballar en almenys tres llengües: valencià, castellà i anglès.

Per consolidar, promoure i posar en valor aquesta realitat, el proper divendres 17 de juliol ha organitzat una campanya a través de les xarxes en què l’estudiantat, així com el professorat i personal de la UV, explicaran, amb el hashtag #joestudieenvalencià, perquè l’educació universitària plurilingüe és més beneficiosa per als futurs estudiants.