La Universitat de València aprova una important oferta de places per a l’estabilització i la promoció del seu professorat

  • Gabinet de Premsa
  • 25 d’abril de 2018
 
Imatge d'arxiu d'una professora a una aula.
Imatge d'arxiu d'una professora a una aula.

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts una important oferta de places per a l’estabilització i la promoció del seu professorat. La rectora, Mavi Mestre, que ha presidit el seu primer Consell de Govern, ha agraït la col·laboració de tota la comunitat universitària per poder arribar a aquesta àmplia oferta.

El punt ha estat presentat pel vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano. En els propers mesos, 115 professors i professores titulars podran optar a una càtedra; 39 contractats/des doctors/es podran aspirar a una plaça de titular; 69 contractats/des doctors/es interins/es intentaran passar a un contracte de doctor/a; 10 ajudants doctors/es, a una titularitat; 11 ajudants doctors/es a contractats/es doctor/es; i 27 ajudanties a contracte de doctorat interí.

També s’ha aprofundit en l’estabilització d’investigadors/es que han finalitzat el programa Ramón y Cajal. Tal com ha explicat Ernest Cano, ara s’han convocat tres places previstes en l’oferta de 2017, i encara s’han d’activar altres places del mateix 2017 i posteriors.

Així mateix, dins del programa d’estabilització del professorat associat, hi haurà 10 places per a optar a la titularitat. Es tracta de professors/es associats/des que porten 12 anys exercint, amb l’acreditació necessària i en àrees deficitàries.

Per contra, s’ha retirat temporalment el punt referit a l’acord sobre millora de condicions laborals del professorat associat. El vicerector ha informat de l’assemblea celebrada per professorat associat aquest dilluns (23 d’abril), on s’ha decidit –per 51,6% vots a favor i 48,4% en contra–continuar la vaga d’aquest col·lectiu. Ernest Cano ha remarcat que el document de millora de condicions laborals del professorat associat no és una oferta de la institució, sinó un acord de la Mesa Negociadora, on està representat el Consell de Direcció i els sindicats majoritaris. L’eficàcia del document consensuat estava condicionada a la que la vaga fóra desconvocada o suspesa temporalment.

Ernest Cano ha insistit què la retirada del punt és temporal i que es continuarà dialogant. De fet, s’ha realitzat una reserva pressupostària, que permetria aplicar les millores salarials acordades en el moment adient. Sempre que es compte amb l’autorització per part de la Generalitat.

Diferents membres del Consell de Govern han expressat la seua preocupació per una situació que es prolonga ja tres mesos i que està perjudicant especialment l’estudiantat.

Campanya electoral

D’altra banda, el gerent ha informat d’un escrit de la Junta Electoral, on es dóna compte de les despeses de les diferents candidatures durant la campanya de les eleccions al Rectorat. La candidatura de Mavi Mestre va gastar 9.078,62 euros. La de Vicent J. Martínez, 10,223,73. I la de María Antonia García Benau, 8.749,74.

Condol institucional

En el seu informe, com és tradicional, la rectora ha expressat el condol institucional per la mort de persones de la comunitat universitària. En aquest cas, es tracta de la mort de l’estudiant del grau d’Economia José Romero Sanchis.

Arxivat en: Consell de Govern