La Universitat de València celebra l’acte d’obertura de curs acadèmic 2021-2022

  • Gabinet de la Rectora
  • 9 de setembre de 2021
 
La Universitat de València celebra l’acte d’obertura de curs acadèmic 2021-2022
Acte d'obertura del curs 20-21

L’acte d’obertura de curs tindrà lloc demà, divendres 10 de setembre a les 11h. El tradicional acte acadèmic, un dels més importants, ha estat substituït per un institucional dissenyat aplicant les mesures de seguretat i de prevenció de la COVID-19. Aquest serà retransmès per la plataforma audiovisual de la Universitat.

La Universitat de València celebra demà, divendres 10 de setembre, l’acte d’obertura de curs acadèmic a l’edifici històric de La Nau. D’igual manera que va ocórrer l’any passat i amb motiu de les mesures preventives front a la COVID-19, s’ha hagut de substituir el tradicional i solemne acte acadèmic que es realitza al paranimf per un institucional que es celebrarà al claustre.

D’aquesta manera la durada de l’acte es veurà reduïda de manera notable, en ajornar-se al proper curs acadèmic la lectura de la lliçó magistral corresponent als actes acadèmics d’obertura. Aquesta lliçó correspon, per torn rotatori, a un centre de la Universitat, i té, com a element simbòlic, posar en valor la rellevància del coneixement generat i acumulat en una de les disciplines acadèmiques conreades al centre.

També s’ha suprimit la processó acadèmica per tal d’evitar el major nombre de moviments i desplaçaments en l’interior dels espais universitaris i els doctors i doctores tampoc lluiran la tradicional vestimenta acadèmica.

S’iniciarà a les 11 hores i l’aforament estarà limitat i condicionat a l’aplicació de les mesures de prevenció de l’expansió de la COVID-19 establertes pel govern de la Generalitat Valenciana i com cada any, UVcomunicació retransmetrà l’acte en directe a través de la plataforma audiovisual de la Universitat de València, en un senyal produït pel Taller d’Audiovisuals (TAU).

L’acte estarà presidit per la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, qui declararà obert el curs i pronunciarà les paraules que donaran cloenda a l’acte. També hi intervindran la secretària general de la Universitat, M. Elena Olmos, qui presentarà un extracte de la memòria del passat curs acadèmic, i el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo, qui informarà de les principals línies de recerca que es desenvolupen a la Universitat de València en l’àmbit de la COVID-19.

Per últim, l’acte comptarà amb l’assistència d’un gran nombre de representants públics de l’àmbit autonòmic, provincial, local i del Sistema Universitari Públic Valencià.