La Universitat de València celebra la diversitat

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de juny de 2018
 
La bandera de l'Orgull LGTBI en l'edifici de Rectorat
La bandera de l'Orgull LGTBI en l'edifici de Rectorat

El 28 de juny se celebra el Dia internacional de l’Orgull LGTB, data en què es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) de 1969. La Universitat de València se suma a aquesta celebració hissant la bandera de l’arc de sant Martí als seus edificis.

La Universitat de València, a través del programa diversitats, vol visibilitzar i impulsar les accions d’inclusió en relació a tota la diversitat que compon la comunitat universitària i contribuir així a la superació de discriminacions i estereotips. Per això, amb l’impuls del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, la bandera LGTB onejarà als edificis del Rectorat, al Centre Cultural de la Nau i a l’edifici històric del campus d’Ontinyent.

Com a novetat, les biblioteques universitàries també celebren la diversitat amb la penjada de la bandera de l’arc de sant Martí a la Biblioteca de Ciències Eduard Boscà, de Burjassot, a la Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà, de Blasco Ibáñez, i a la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians, del campus dels Tarongers. Així mateix, aquestes dues últimes biblioteques han organitzat amb motiu del mes de l’Orgull una exposició d’una selecció de llibres sobre diversitat afectivosexual i de gènere del seu fons bibliogràfic.

Per a fer visible la defensa dels drets i les llibertats de tothom, es repartiran uns adhesius amb els colors de la bandera LGTB perquè es col·loquen a les portes dels centres i les facultats amb motiu d’aquesta celebració. Les persones interessades podran sol·licitar-ne escrivint a diversitats@uv.es (fins exhaurir existències).

Amb aquesta iniciativa, la Universitat de València se suma als actes que l’Ajuntament de València i diverses associacions, com Lambda, han preparat per a la celebració de l’Orgull.

Més informació:

Arxivat en: Institucional , Igualtat