La Universitat de València i la Diputació de València amplien el programa ‘Universitats Estacionals’

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 13 de febrer de 2018
 
El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i la diputada de Benestar Social  de la Diputació de València, Mercedes Berenguer.
El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i la diputada de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer.

Durant els pròxims mesos s’organitzaran tretze ‘Universitats’ en diverses comarques valencianes, amb l’objectiu de transferir coneixement universitari en el territori valencià. Aquests seminaris, oberts a tota la ciutadania, aprofundiran en un tema central d’especial interés per a la societat local a través de les aportacions de professorat de la Universitat de València.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i la diputada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer, van acordar dimarts 13 de febrer la renovació del conveni de col·laboració entre ambdues institucions per a la realització de tretze Universitats Estacionals en l’àrea d’influència de la Universitat.

Alaquàs (Horta Sud), Aras de los Olmos (els Serrans), l’Eliana i Llíria (Camp de Túria) i Xàtiva (la Costera), aquests cinc municipis se sumen als set on ja se celebraven fins al moment: la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), que enguany compleix el seu trenta-cinc aniversari; la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO), que el 2017 va aconseguir la setena edició; la Universitat de Tardor d’Énguera (UOE), que el passat mes de novembre va celebrar el seu sisé lliurament; la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA), que compta amb dues edicions; i el passat any van iniciar la seua marxa la Universitat de Primavera d’Ontinyent (Setmana Pedagògica), la Universitat d’Estiu d’Ademús (UVRA), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES) i la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB).

En cadascuna d’elles es tractaran temes monogràfics d’actualitat i especial interés per al municipi i el seu entorn. El patrimoni cultural a Sagunt, l’astronomia i les noves tecnologies aplicades en el medi rural a Aras de los Olmos, la música a Llíria... i altres temàtiques relacionades amb la innovació, el turisme rural, les smart city, el desenvolupament rural, les comarques centrals, etc.

El vicerector Jorge Hermosilla ha manifestat que aquest programa facilitarà la participació de més d’un centenar de professors i la seua presència al territori valencià. La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha insistit en l’oportunitat de col·laborar amb la universitat pública al territori, amb la finalitat que aporte els seus coneixements i experiències a la societat valenciana.

Les Universitats Estacionals són un punt de trobada de docents, professionals, estudiants, tècnics i polítics, així com ciutadans interessats en la seua localitat i comarca. És una iniciativa oberta al públic en general, que persegueix projectar el potencial de la comunitat investigadora sobre el seu espai geogràfic més pròxim, fomentar la presència i implicació de la Universitat de València a les comarques valencianes i transferir formació, recerca i coneixement més enllà de les aules universitàries.