La Universitat de València es proclama subcampiona d’Espanya de natació i pàdel

  • Servei d'Esports
  • 11 de maig de 2018
 
L'equip de natació de la UV, subcampió d'Espanya.
L'equip de natació de la UV, subcampió d'Espanya.

La Universitat de València suma altres dos subcampionats d’Espanya al seu palmarés: natació i pàdel; per contra, no va resultar classificada en els Campionats d’Espanya Universitaris (CEU) de vela i futbol sala. Ara, l’equip de taekwondo es prepara per a competir en l’últim nacional de la temporada els pròxims dies 18 i 19 a Los Alcázares de Múrcia.

Les seleccions de natació van arrancar el campionat, celebrat a Jaén els dies 8 i 9 de maig, amb medalles. Ja en la primera jornada, la Universitat va aconseguir l’or en 200 metres esquena masculí, i el bronze en 100 metres estils femení i 4x100 lliures mixt. En la segona jornada de la competició, les dues seleccions de la UV, masculina i femenina, van acabar proclamant-se subcampiones.

El mateix títol va ser per a la selecció de pàdel, que va disputar el campionat nacional també a Jaén, del 7 al 10 de maig, i que es va saldar amb la plata per a les xiques i el bronze per als xics, quedant subcampions per equips.

Campionat Universitari de Vela i Vela Adaptada 2018
La Universitat de València va repetir enguany com a amfitriona del Campionat d’Espanya Universitari de vela i vela adaptada que es va disputar, del 6 al 9 de maig, a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Calp (Alacant). Un total de 12 universitats espanyoles es van mesurar al llarg de quatre intensos dies que van arrancar amb la jornada tècnica prèvia de rigor, seguida de dues regates classificatòries i una última jornada on es van decidir els vaixells campions de les lligues Plata i Or.

La classificació va quedar de la següent manera: or per a la Universitat de la Corunya, plata per a la de Vigo i bronze per a la Politècnica de Catalunya. Tots els resultats es poden consultar en la pàgina oficial de la competició.

A més, la Reial Federació Espanyola de Vela va anunciar a Calp que Espanya acudirà al Campionat del Món amb els dos millors classificats en la Lliga Or.

El CEU de vela i vela adaptada ha estat organitzat per la Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esport (SEF), i el Comité Español d’Esport Universitari, i ha comptat amb la col·laboració del Reial Club Nàutic de Calp, la Reial Federació Espanyola de Vela, la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Calp, la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València, la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA).