La Universitat de València inaugura hui el Museu Història Natural

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de febrer de 2018
 
La directora, Anna García Forner, examina una de les peces.
La directora, Anna García Forner, examina una de les peces.

La Universitat de València inaugura hui dijous, dia 15 de febrer, el Museu Història Natural –M[UV]HN–, que naix amb la idea de reunir en un únic espai els elements més rellevants de les seues 32 col·leccions científiques. La inauguració comença a les 10:30 hores a la seu del museu, situat a la plaça central del Campus de Burjassot.

El M[UV]HN serà també un espai de recerca i formació per a la comunitat universitària i el públic en general. La direcció del museu està provisionalment a càrrec d’Anna García Forner.

La major part de fons procedeixen de l’antic Museu de Geologia de la Universitat. Alguns d’aquests exemplars formaven part del Gabinet o Museu d’Història Natural de la Universitat de València, que va albergar el patrimoni científic de la Universitat des de la segona meitat del segle XIX fins que un devastador incendi al maig de 1932 va destruir. La peculiaritat de ser un Museu Universitari rau en el fet que els exemplars exposats suposen una fracció molt xicoteta respecte als fons en general que custodia la pròpia institució.

Amb una superfície de més de 900 m2, l’edifici consta de dues plantes al servei dels tres principis bàsics d’un museu: exposició, docència i recerca. En la planta baixa, es presenten les exposicions permanents i especialitzades en tres espais. 

La Televisió de la Universitat de València (MediaUni) ha realitzat un vídeo promocional d’aquest nou museu amb entrevistes i la història del mateix. Accés directe al vídeo: http://links.uv.es/tvELD2O

Més informació: