La Universitat de València ingressa com a membre associat en la Unesco Unitwin Network for Underwater Archaeology

  • 9 de juny de 2017
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València acaba d’ingressar com a membre associat en la Unesco Unitwin Network for Underwater Archaeology. Unitwin va ser creada per a millorar la protecció i la recerca del patrimoni cultural subaqüàtic, creant vincles entre les universitats i les institucions de formació professional que treballen en l’àmbit de l’arqueologia.

Aquest mes de juny s’ha celebrat en la seu de la Unesco a París la sessió per a tractar l'admissió de nous membres a la Xarxa Mundial d'Arqueologia Subaqüàtica, que el seu objectiu és la posada en valor del Patrimoni Cultural Subaqüàtic.

La Universitat de València, des del Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga, desenvolupa, des de fa més de 20 anys, activitats formatives en aquest camp, plasmades especialment en els diplomes de postgrau propis que, en col·laboració amb l’Adeit, ofereix anual o biennalment.

El seu director és el professor d’Arqueologia José Pérez Ballester, director també del Màster d’Arqueologia, membre del Patronat del Museu Nacional d’Arqueologia Subaqüàtica, així com de la Comissió Científica de Seguiment del Pla Nacional de Protecció del Patrimoni Cultural Subaqüàtic.

El doctor Carlos De Juan Forts, codirector del mateix, és també membre de la Comissió de Seguiment del Pla Nacional, i codirector de les excavacions en el derelicte romà alt-imperial del Bou Ferrer, a la Vila Joiosa.