La Universitat de València lliura els primers 'Cofres de la Mar' a professorat de primària

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 27 de març de 2018
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València ha lliurat aquest dilluns a professorat d’ensenyament primari el primer lot del 'Cofre de la Mar', un projecte per a divulgar els valors culturals i ambientals de la Mediterrània, durant una jornada formativa realitzada a Las Naves de València. La sessió es va iniciar amb una conferència del zoòleg Juan Antonio Raga sobre la biodiversitat marina, i va incloure la presentació de la idea del Cofre i experiments i demostracions del seu funcionament.

El Cofre de la Mar, una activitat gratuïta i formada per dotze experiments, està promoguda per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València. Es tracta d’un bagul amb els objectes necessaris per realitzar dotze experiments relacionats amb la densitat, la pressió, els corrents, les onades, les marees, la llum i els colors, les espècies, l’ecosistema mediterrani, la bioacústica, la bioluminescència, la contaminació i el canvi climàtic, i relaciona aquests fets amb la biodiversitat, la contaminació o el canvi climàtic.

Juan Antonio Raga és catedràtic de Zoologia i director del Parc Científic de la Universitat de València. En la seua conferència va proposar al professorat de primària assistent un canvi de paradigma: “conservar per egoisme, no per altruisme”. A més, va enumerar alguns dels factors que en la seua opinió constitueixen una amenaça per a la Mediterrània: l’increment de la població, el turisme, la urbanització incontrolada, la contaminació lumínica i acústica, els emissors submarins i els accidents de vaixells.

 

Nou lliurament de cofres

El projecte del Cofre de la Mar, que compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, consta d’una producció total de 150 d’aquests baguls, dels quals s’ha repartit els primers 25. Està previst que en les pròximes setmanes la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València òbriga novament el termini telemàtic per continuar amb el  lliurament dels cofres.

 

Més informació sobre el projecte: http://ir.uv.es/JvVB2Z9 

 

Imatges: