La Universitat de València organitza les ‘III Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital’

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere ha presentat durant el transcurs de les jornades els resultats de les investigacions realitzades durant 2021.

6 de d’abril de 2022

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere ha celebrat aquest 6 d'abril a les 10 hores les "III Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital". En l'esdeveniment, que s'ha realitzat en el Jardí Botànic de València i s'ha retransmés en directe des del canal de YouTube de la Càtedra, s'han presentat els resultats de les investigacions realitzades durant l'any 2021 i ha comptat amb la participació de persones expertes en la matèria com l'escriptora i periodista Gloria Lomana, presidenta i fundadora de la Consultora 50&50 Gender Leadership, que ha oferit una conferència prèvia a la presentació de l'informe de resultats i posterior taula redona de debat. L'acte ha comptat amb la participació del secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, qui ha inaugurat les jornades juntament amb la directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, Silvia Rueda.

La càtedra està vinculada a l'Observatori de Bretxa Digital, dependent de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana i dins de la Universitat de València rep el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, al Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i de la Unitat d'Igualtat.

Les jornades han sigut fruit del treball de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, des de la qual s'impulsen una sèrie d'activitats per a reduir les diferències d'accés, formació i ocupació pel que fa a l'ús de tecnologies de la informació i la comunicació (TICs) entre homes i dones. D'aquesta manera es busca visibilitzar la situació de Bretxa Digital de Gènere en la Comunitat Valenciana i analitzar els reptes per a aconseguir tancar aquesta bretxa.

Aquest treball es recull en un informe anual fruit de l'esforç investigador de tot l’equip, que porta per títol: ‘La bretxa digital de gènere una qüestió inexistent, intangible, ignorada o no assumida? Discursos socials sobre la bretxa digital en persones entre 18-45 anys’ i que ha sigut presentat per Silvia Rueda, directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere.

Finalment, com a fermall a les jornades, tingut lloc una taula redona centrada en analitzar la percepció de bretxa digital de gènere en les persones joves (18-45 anys) en la Comunitat Valenciana. També en els diferents usos que homes i dones fan de la tecnologia i sobre les seues pors i fòbies en aquest àmbit, i com molts d'aquests elements nocius afecten molt més a dones que a homes. Posant el focus en la desigualtat que genera la bretxa digital i la seua relació amb la violència de gènere. En aquesta taula han participat Naiara Bellio, periodista especialitzada en noves tecnologies, cultura digital i societat de la informació, coordinadora de Maleïda Tecnologia en Maldita.es; Pablo Duchement enginyer informàtic, professor i perit judicial, expert en delictes en xarxes socials perpetrats per i contra menors; Carmen Montalbá, professora contractada doctora en el Departament de Treball Social i Serveis Socials que forma part del grup d'investigació Iprodes, les principals línies d'investigació del qual se centren en temes de desigualtat social; i Laura Bellver Carsí. periodista freelance especialitzada en innovació, igualtat i màrqueting digital, així com en la comunicació amb impacte social. Aquesta taula redona ha estat moderada per Anabel Forte, professora titular del Departament d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València.

La clausura de les jornades ha estat a càrrec de María Muñoz, directora general per a la lluita contra la bretxa digital i una persona en representació de la Universitat de València.

La assistència era gratuïta prèvia inscripció, que podia realitzar-se a través de la web go.uv.es/gencatic/jornades2022.

Altres Notícies