La Universitat de València, primera d’Espanya i en la posició 26 mundial en Ciències Agrícoles, segons el rànquing de Taiwan

La Universitat de València (UV) ha millorat la seua posició en el rànquing de Taiwan, una classificació internacional sobre rendiment universitari basant-se publicacions científiques i cites. Així, la institució avança fins a la posició 26 mundial, en guanyar 7 llocs respecte a 2019 i es manté com a primera d’Espanya en aquesta àrea. A més, a la Comunitat Valenciana lidera tretze de les vint matèries analitzades, i cinc dels sis camps de coneixement. Segons la versió global de el rànquing, la UV és tercera d’Espanya i ocupa la posició 211 del món.

16 de d’octubre de 2020

Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

Per matèries, la UV és segona d’Espanya en Física; tercera en Química, Psiquiatria/Psicologia, Medicina Clínica i Medi Ambient/Ecologia; i quarta en Biologia/Bioquímica, Economia i Negocis, Geociències i Microbiologia, Ciència dels Materials, Farmacologia i Toxicologia. És cinquena en Ciències Socials. A escala internacional, per matèries, ocupa la posició 107 en Física, la 111 en Ciències Espacials, 144 en Química i el lloc 190 en Geociències.

Per camps de coneixement, la institució valenciana lidera les àrees de Ciències Naturals (segona d’Espanya), Agricultura (tercera a escala estatal), Medicina (també tercera) Ciències de la Vida i Ciències Socials. La UV és segona en Enginyeria. A escala internacional, els camps de coneixement en què més destaca el centre són Agricultura (posició 121) i Ciències Naturals (127).

Respecte a la classificació global del rànquing, la Universitat de València repeteix la posició de l’any passat i es manté com a tercera d’Espanya, en el lloc 83 europeu i primer de la Comunitat Valenciana.

El National Taiwan University Rànquing (NTU) va ser publicat per primera vegada el 2007 pel Consell d’Avaluació i Acreditació de l’Educació Superior de Taiwan. Actualment, classifica 800 universitats.

Els indicadors que utilitza són el nombre de cites en els últims 2 anys, el nombre mitjà de cites en els 11 anys anteriors a la publicació, així com el nombre de cites en aquest segon període, per valorar l’impacte de la recerca. La investigació d’excel·lència s’aconsegueix en fer la mitjana de l’índex H dels últims dos anys, el nombre d’articles en revistes d’alt impacte i el nombre d’articles més citats. Finalment, la productivitat investigadora es calcula sobre la mitjana dels articles publicats en els últims 11 anys i els de l’any en curs.

Aquest rànquing està liderat per les universitats de Harvard, Stanford i Toronto; a nivell europeu per les de Londres, Òxford i Cambridge; i a Espanya per la Universitat de Barcelona, l’Autònoma de Barcelona i la Universitat de València.

Accés al rànquing NTU: http://nturanking.csti.tw/

Anàlisi del rànquing (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/5qsfezJ

Altres Notícies