La Universitat de València se situa entre les 300 millors universitats del món, segons el rànquing de Xangai

  • Gabinet de Premsa
  • 16 d’agost de 2022
 
Rectorat de la Universitat de València
Rectorat de la Universitat de València

La Universitat de València ha experimentat una important millora i se situa entre les 300 universitats més destacades del món, segons el rànquing de Xangai que s’ha fet públic aquest mes d'agost. La de València és la primera universitat valenciana en aquesta classificació i es troba entre les cinc millors d’Espanya.

En la classificació que realitza anualment la universitat xinesa, la Universitat de València ha millorat en tots els indicadors, en especial en HiCi (impacte de les publicacions) i en nombre de publicacions. En HiCi se situa com la tercera espanyola en investigadors altament citats (sols per darrere de la Universitat de Barcelona i la de Granada). En publicacions, també és la tercera (sols per darrere de la de Barcelona i l’Autònoma de Barcelona).

Solament una universitat espanyola, la de Barcelona, està en els llocs de la 101 a la 200 del món. Després, únicament quatre espanyoles estan en el rang de la 201 a la 300: la de València, la Complutense, l’Autònoma de Barcelona i la de Granada.

La llista mundial està encapçalada per Harvard, Stanford, el MIT de Massachusetts i Cambridge. El rànquing de Xangai és el nom col·loquial de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), la classificació internacional més reconeguda.

Per a puntuar als diferents centres d’educació superior, Xangai utilitza indicadors centrats en el rendiment investigador de les institucions. Així, valora el professorat o alumnat guanyadors d’un Premi Nobel o Medalla Fields, el personal investigador altament citat en 21 categories temàtiques, els articles publicats en les revistes ‘Nature’ i ‘Science’, els articles indexats en el Social Science Citation Index i en el Science Citation Index-Expanded de l’any anterior, el rendiment acadèmic per càpita d'una institució (resultat ponderat dels cinc indicadors anteriors dividits pel nombre de personal acadèmic equivalent a temps complet)…

A la vista dels resultats, el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo, ha assenyalat que aquesta millora tan significativa de posicions a Xangai, rànquing que es basa en indicadors fonamentalment d'acompliment en la investigació, “demostra la fortalesa i compromís dels investigadors de la Universitat de València”. El vicerector considera que en un context tan complicat en termes de finançament i de gestió dels recursos humans en investigació, “ser la tercera universitat espanyola tant en autors altament citats com en publicacions, a més de líders a la Comunitat Valenciana, només pot aconseguir-se perquè es compta amb un capital humà que estima el seu treball i per una universitat capaç de dotar dels mitjans tecnològics i de gestió perquè puguen exercir-lo amb l’eficàcia amb què el realitzen”.

Arxivat en: Institucional