La Universitat de València se suma a la celebració del Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 28 d’abril de 2023
 
Rectorat UV

El 28 d'abril es commemora el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball. Aquesta celebració va ser promoguda per l'Organització Internacional del Treball fa dues dècades amb la idea de promoure una cultura enfocada a disminuir els accidents de treball i les malalties professionals.

La vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable, Pilar Serra Añó, i el director del Servei de Prevenció i Medi Ambient, Antonio Alberola Aguilar, han destacat en un comunicat remés als treballadors i treballadores de la Universitat de València la importància de “previndre els riscos en l'entorn laboral així com de fomentar el benestar de les treballadores i treballadors de la comunitat universitària”.

Per a aconseguir un entorn de treball segur i saludable, es requereix la participació activa del personal treballador, per això “es fa necessari descentralitzar la prevenció integrant, per una banda, la prevenció en el sistema general de gestió de la UV -tant en el conjunt de les activitats com en tots els nivells jeràrquics- i, d'altra banda, comptant amb les aportacions i suggeriments de la comunitat universitària en activitats de formació, informació, consulta i participació” expliquen Pilar Serra i Antonio Alberola en el comunicat.

La Universitat de València vol reiterar el seu compromís amb la salut i seguretat en el treball, per a això cal fomentar la cultura preventiva. “Us demanem que continueu integrant la prevenció i participant d'ella, com un aspecte més del dia a dia, en qualsevol tasca o decisió que prengueu i prenguem per a aconseguir efectivament els més alts nivells de seguretat, salut i benestar en el treball”, conclouen la vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la UV i el director del Servei de Prevenció i Medi Ambient de la UV.

Arxivat en: