La Universitat de València se suma a la mobilització per demanar un nou model de finançament autonòmic

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de novembre de 2017
 
Palau de la Generalitat.
Palau de la Generalitat.

La Universitat de València es va sumar a la mobilització social d’aquest dissabte (18 de novembre) per demanar un nou model de finançament “que garantisca el benestar i el futur dels valencians i valencianes”.

La Universitat ha difós un manifest sobre aquesta mobilització. El document assenyala:

“Enguany fa quaranta anys de les primeres mobilitzacions ciutadanes que reclamaven un autogovern per al poble valencià que es va fer realitat amb la creació del Consell del País Valencià, i l’aprovació, ara fa trenta-cinc anys, de l’Estatut d’Autonomia que definia l’actual Comunitat Valenciana i les primeres institucions del nostre autogovern.

Al llarg d’aquests anys els valencians i valencianes hem desplegat tot un ampli ventall de serveis que configuren l’Estat del Benestar en el marc del model social europeu i hem estat solidaris amb la resta de territoris de l’Estat.

Les universitats públiques valencianes, en l’exercici de la seua activitat investigadora, han identificat, en diferents estudis, la situació d’infrafinançament de la Comunitat Valenciana. Aquest infrafinançament suposa no sols un greuge comparatiu amb altres territoris, sinó que directament implica una menor disponibilitat de recursos per a serveis de salut, socials i educatius així com per al finançament d’infraestructures, factors claus per al benestar social i el futur dels valencians i valencianes.

És per aquest motiu que les universitats públiques valencianes s’uniren a les Corts Valencianes, el Consell de la Generalitat i les organitzacions sindicals i empresarials en el pacte social valencià per reclamar un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

El proper dissabte 18 de novembre la ciutadania valenciana ha estat convocada a les 18h al carrer Guillem de Castro (junt al MUVIM) a una manifestació per reivindicar un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

La Universitat de València invita a la comunitat universitària a participar en aquesta iniciativa social per demanar un nou model de finançament que garantisca el benestar i el futur dels valencians i valencianes”.